16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Autorităţile britanice vor institui un spital de campanie temporar cu 4.000 de paturi

Autorităţile britanice au anunţat marţi că vor institui săptămâna viitoare un spital de campanie temporar cu 4.000 de paturi într-un centru de conferinţe din estul Londrei, pentru a face faţă numărului în creştere de cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie BBC.

Vom deschide un nou spital temporar săptămâna viitoare (…) la ExCeL Centre din Londra“, a declarat ministrul sănătăţii, Matt Hancock.

Va include două secţii cu o capacitate de 2.000 de persoane fiecare“, a mai spus el.

- Advertisement -

Deschiderea acestui nou spital, care va fi condus de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) cu sprijinul armatei, are drept scop “să asigure că avem capacitatea necesară pentru ca toată lumea să primească sprijinul necesar“, a precizat ministrul.

Matt Hancock a anunţat de asemenea că Marea Britanie caută 250.000 de voluntari pentru a ajuta Serviciul Naţional de Sănătate şi persoanele vulnerabile afectate de criza coronavirusului, relatează Reuters.

Căutăm un sfert de milion de voluntari, oameni cu o stare de sănătate bună, pentru a ajuta NHS, pentru cumpărături, pentru livrarea de medicamente şi pentru susţinerea celor aflaţi în izolare pentru a-şi proteja sănătatea“, a afirmat oficialul britanic.

Londra a raportat marţi 87 de noi decese provocate de COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 422 din peste 8.000 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate pe teritoriul ţării.

Autorităţile medicale britanice au testat mai mult de 82.000 de persoane, a declarat Hancock, pe fondul criticilor privind rata scăzută de testare în Marea Britanie în comparaţie cu alte ţări europene.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: