19.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
19.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Autoritatile britanice discuta despre introducerea unei limite anuale a numarului de migranti veniti din Uniunea Europeană

O posibilitate ar fi aceea de a obliga companiile sa plateasca o taxa pentru fiecare muncitor european calificat pe care il aduc in Marea Britanie, a declarat ministrul Robert Goodwill, citat de Bloomberg.

El a sugerat ca ministrii vor lua in considerare o limita generala a numarului de migranti din UE acceptati anual in Marea Britanie, dupa modelul deja functional pentru muncitorii care vin din afara Europei.

Guvernul Theresei May a facut o prioritate din recastigarea controlului asupra migratiei din UE in negocierile de iesire a Marii Britanii din comunitatea europeana, ce urmeaza a fi declansata la sfarsitul lunii martie. Ea s-a angajat sa reduca migratia neta la zeci de mii anual de la mai mult de 300.000 in prezent. Mediul de afaceri si-a exprimat ingrijorarile cu privire la problemele pe care le va intampina in recrutarea personalului necesar daca noile restrictii sunt prea dure, scrie capital.ro.

- Advertisement -

Guvernul britanic ar putea introduce o taxa anuala de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat, decizie care ar veni in completarea unui sistem care urmeaza sa fie introdus pentru migrantii din afara UE.

In aprilie am introdus o taxa pentru muncitorii calificati veniti in Marea Britanie din afara UE. Daca cineva vrea sa aduca in tara un programator indian pe un contract de patru ani, pe langa taxele de viza existente va trebui sa achite si o taxa de 1.000 de lire pe an. Adica, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie sa plateasca 4.000 de lire. O masura similara ar putea fi aplicata si muncitorilor din UE“, a mai spus Goodwill.

In Marea Britanie lucreaza legal circa 110.000 de romani, dintr-un total de peste doua milioane de cetateni romani care lucreaza legal in strainatate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: