4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Autoritatile au descoperit o posibila frauda la Loteria Nationala in Marea Britanie

Ancheta in Marea Britanie, dupa ce autoritatile au descoperit o posibila frauda la Loteria Nationala.Miza este un premiu de 2, 5 milioane de lire, platit de loterie in 2009 lui Edward Putman, un barbat condamnat pentru viol, pe baza unui bilet, se pare, fals.

Puttnam, acum in varsta de 51 de ani, a fost inchis in 1993 pentru ca a violat de doua ori o tanara de 17 ani. Dupa eliberare, s-a angajat in constructii si cu acest prilej l-a cunoscut pe Giles Knibbs, un angajat al firmei Camelot, compania privata care opereaza Loteria Nationala din Marea Britanie.

Autoritatile banuiesc ca Knibbs si Putman au pus la cale un plan pentru a pune mana pe potul de 2,5 milioane de lire – mai ales ca primul era IT-ist chiar la departamentul de depistare a fraudelor. El i-a fi dat informatii violatorului despre un premiu nerevendicat, pe care Putman l-ar fi obtinut apoi pe baza unui bilet fals, urmand ca suma sa fie impartita 50%-50%. Knibbs a fost arestat, dar s-a sinucis, in vreme ce Putman a investit banii in imobiliare.

- Advertisement -

Putman ar putea totusi pastra premiul, deoarece compania Camelot a pierdut biletul pe baza caruia el a revendicat premiul, deci nu poate demonstra ca acesta era fals. Comisia pentru jocuri de noroc a amendat deja Camelot cu 3 milioane de lire. Daca premiul nu era revendicat, suma ar fi ajuns la organizatiile caritabile din Marea Britanie. Politicienii britanici vorbesc acum de „marele Jaf al Loteriei” si cer masuri mai dure.

Mirror sustine ca Putman a mai fost imlicat si in alte escrocherii. De altfe, el a fost trimis din nou dupa gratii in 2012 pentru ca a cerut ajutor social in mod fraudulos, dat fiind ca era milionar dupa castigarea premului la loto. Un apropiat al sau sustine ca Putman isi batea constant concubina si ca ar fi ingropat de vii animalele copilului lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: