16.1 C
London
Sunday, June 19, 2022
16.1 C
London
Sunday, June 19, 2022

Autoritățile au demarat procesul pentru deportare a două persoane în urma unui raid efectuat în zona Londra

Serviciul Imigrației din cadrul Home Office, ministerul de interne din Marea Britanie, execută periodic razii pe întreg teritoriul țării pentru a identifica persoanele aflate ilegal în insulă, anunță OTS News.

Ofițerii din cadrul acestui serviciu au arestat două persoane, după un raid în centrul orașului Southport, situat în Lancashire, la nord de Liverpool.

Dacă în cele mai multe cazuri autoritățile britanice arestează imigranti din țări care nu beneficiază de libertatea de circulație a persoanelor, de acestă dată a fost vorba de doi cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani și o femeie în vârstă de 32 de ani, ambii cu cetățenie poloneză, au fost reținuți în urma unui raid efectuat în zona Londra Street din Southport.

- Advertisement -

În conformitate cu normele UE, cetățenii tuturor celor 28 de state membre (până la ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar), beneficiază de dreptul la libera circulație între țări, dar nu trebuie să “devină o povară pentru stat“, după o perioadă de trei luni. Cu toate acestea, cele două persoane arestate, ambele originare din Polonia, au încălcat normele, deoarece nu aveau un loc de muncă.

Potrivit poliției britanice, nu erau angajați cu acte legale, nu desfășurau nici activități independente (self-employed), nu au putut dovedi că se pot întreține din punct de vedere material sau că s-ar afla la studii în Marea Britanie.

Autoritățile din Regatul Unit au demarat procesul pentru deportarea celor doi polonezi, relatează publicația ziarulromanesc.net.

În calitate de cetățeni din Uniunea Europeana aveți dreptul de a munci în oricare dintre statele membre ale blocului comunitar. Singura cerință pentru a putea rămâne într-o altă țară din UE decât cea de origine, pentru mai puțin de 3 luni, este să dețineți o carte de identitate națională valabilă sau un pașaport.

În multe țări din Uniune, aveți nevoie pentru să purtați la dumneavoastră unul dintre aceste acte de identitate tot timpul. În aceste țări, puteți fi amendați sau reținuti temporar dacă lăsați documentele de identitate acasă, dar autoritățile nu vă pot forța să vă întoarceți în țara de origine doar pentru acest motiv, potrivit europa.eu.

În cazuri excepționale, țara gazdă vă poate deporta pe motive de ordine publică, siguranță publică sau sănătate publică, dar numai în cazul în care se poate dovedi că reprezentați o amenințare serioasă. Decizia de expulzare trebuie să vă fie adusă la cunoștință în scris. În primele trei luni ale șederii dumneavoastră, țara gazdă nu vă poate solicita să vă înregistrați domiciliul, dar puteți face acest lucru, dacă doriți.

credit articol dumitru ometita

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: