20.6 C
London
Tuesday, September 21, 2021
20.6 C
London
Tuesday, September 21, 2021

Autobuze londoneze sînt transformate în ambulanțe (video)

Serviciul Național de Sănătate din Londra se pregătește să transporte pacienții folosind două autobuze londoneze care au fost transformate în ambulanțe improvizate, pentru a putea face față numărului mare de cazuri apărute odată cu identificarea noii tulpini Covid, scrie The Guardian.

Majoritatea locurilor din autobuzele etajate au fost îndepărtate, astfel încît fiecare să poată transporta patru pacienți, în încercarea de a ameliora presiunea intensă asupra spitalelor și a serviciului de ambulanță din Londra.

- Advertisement -

În ambulanțele improvizate vor lucra medici și asistenți din cadrul Serviciului Național de Sănătate, precum și voluntari de la organizația caritabilă de prim ajutor St. John Ambulance, scrie digi24.ro.

Compania Go-Ahead, cea care a împrumutat cele două autobuze, oferă de asemenea patru șoferi pentru cele două vehicule care au fost adaptate astfel încît echipamentele medicale vitale, inclusiv aparatele de oxigen, perfuziile și monitoarele, să poată fi utilizate pentru a menține pacienții stabili și pentru a le observa starea de sănătate pe tot parcursul drumului.

Primii pacienți urmează să fie transportați cu ambulanțele improvizate începînd de zilele următoare.

Aceștia vor fi cel mai probabil mutați de la spitalele londoneze la centrul ExCel pentru a primi ultimele îngrijiri înainte de a fi externați. Centrul ExCel s-a redeschis săptămîna trecută, însă, spre deosebire de primul val, acesta este acum utilizat pentru pacienții cu forme mai ușoare ale coronavirusului.

Cele două autobuze vor ajuta astfel serviciul de ambulanță din Londra care a fost supus unor presiuni serioase în urma numărului mare de apeluri de urgență, de cînd capitala se luptă din nou cu un alt val de cazuri de coronavirus.

Al treilea val al pandemiei de COVID-19 se manifestă în această perioadă în Marea Britanie, o ţară care a raportat aproape 90.000 de decese din rîndul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2, cel mai grav bilanţ din Europa.

După apariția noii tulpini care este considerată extrem de contagioasă, naţiunile care compun Regatul Unit au decis să intre din nou în lockdown şi să îşi închidă şcolile, folosind calendare diferite, fiecare dintre naţiuni alegîndu-şi propria strategie de criză.

Londra, deosebit de afectată de cel mai recent val al pandemiei, a înregistrat o creştere cu aproape 85% a numărului de morţi în raport cu media înregistrată în aceeaşi săptămînă din ultimii cinci ani.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: