10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Atleţii africani sunt de neînvins la maratonul de la Londra

Atleţii din Kenya au dominat ediția din acest an a maratonului de la Londra. Competiţia masculină a fost câştigată de Eliud Kipchoge

Maratonul a fost marcat şi de retragerea din activitatea a atletei britanice Paula Radcliffe, deținătoarea recordului mondial feminin în această probă.

În aceeaşi zi cu maratonul de la Chişinău şi în altă capitală din Europa s-a desfăşurat un maraton.

- Advertisement -

Cursa de la Londra s-a încheiat cu victoria kenyanului Eliud Kipchoge, la masculin. Acesta a fost cronometrat cu două ore 4 minute şi 42 de secunde, la doar 13 secunde de recordul lui Wilson Kipsang, câștigătorul de anul trecut al maratonului londonez.

În acest an, Kipsang s-a clasat pe locul doi, iar podiumul a fost completat de un alt reprezentant al Kenyei, Dennis Kimetto, actualul deținător al recordului mondial masculin.

La feminin, victoria i-a revenit atletei din Etiopia, Tigist Tufa. Aceasta a devansat-o în finalul cursei pe Mary Keitany, din Kenya. Locul trei a fost ocupat de Tirfi Tsegaye, câștigătoarea ediției din 2014 a maratonului de la Berlin.

Paula Radcliffe, una dintre cele mai experimentate atlete din Marea Britanie, a încheiat ultimul maraton din cariera sa cu ochii în lacrimi, în aplauzele miilor de spectatori londonezi.

Radcliffe, în vârstă de 41 de ani, se confruntă cu probleme medicale în ultimii ani. Ea nu mai participase de un deceniu la cursa de la Londra, pe care a câștigat-o de trei ori, în 2002, 2003 și 2005.

În cadrul maratonului a avut loc şi o întrecere între persoanele cu dizabilităţi. Cursa masculină a fost câştigată de Joshua George, iar cea feminină de Tatyana McFadden.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: