8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Aţi vrea să părăsiţi definitiv România ?

În ultimii ani, foarte mulţi tineri, dar nu numai, aleg să plece din România şi să-şi caute un loc de muncă în ţări cu un nivel de trai mai ridicat.

Peste 2,3 milioane de români au emigrat în ultimii 25 de ani în state precum Spania, ItaliaGermania sau Marea Britanie unde se bucură de venituri de patru, de cinci sau chiar şapte ori mai mari decât cele câştigate de cunoştinţele şi rudele rămase în ţară, se arată într-un material realizat de Gândul.

- Advertisement -

Raportat la fiecare an în parte, vorbim despre o medie de peste 100.000 de români care au părăsit ţara după 1989, după cum o arată datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, potrivit profilului emigrantului român, acesta are între 15 şi 24 de ani, este plecat cel mai probabil în Italia. În plus, numărul femeilor plecate din ţară este cu peste 32% mai mare decât cel al bărbaţilor care au ales să emigreze.

În ce priveşte categoriile profesionale, cel mai afectat domeniu este medicina. Din ce în ce mai mulţi rezidenţi aleg să-şi caute un loc de muncă în ţări precum Germania, Franţa şi Marea Britanie, şi acest lucru se datorează nu doar salariilor mult mai mari, ci şi datorită condiţiilor de lucru superioare.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: