11.9 C
London
Monday, June 21, 2021

Atentie la escrocii care încearcă să întoarcă pandemia în avantajul lor

- Advertisement -

Oamenii și întreprinderile ar trebui să fie atenți la escrocii care încearcă să întoarcă pandemia coronavirusului în avantajul lor, a avertizat Agenția Națională de Criminalitate (NCA), scrie ITV.

Scamatorii și-au concentrat atenția asupra persoanelor vulnerabile, inclusiv cei care se auto-izolează la domiciliu, a declarat NCA.

- Advertisement -

Graeme Biggar, directorul general al Centrului Național al Criminalității Economice a agenției, a declarat că virusul a fost folosit din ce în ce mai mult ca „momeală pentru a comite fraude”.

Anunțurile vin în timp ce două persoane au fost arestate sub suspiciunea că comercializează teste Covid-19, ilegale.

Un farmacist în vârstă de 46 de ani din Croydon, sudul Londrei, a fost arestat sâmbătă, sub suspiciunea că ar fi făcut afirmații false și înșelătoare cu privire la capacitatea kiturilor de testare a coronavirusului pe care ar fi încercat să le vândă, a declarat NCA.

Ofițerii au confiscat 20.000 de lire sterline în numerar și au inspectat două proprietăți și o mașină. Suspectul a fost eliberat pe cauțiune.

Separat, duminică, anchetatorii au arestat un inspector în vârstă de 39 de ani din Uxbridge, vestul Londrei, care ar fi plănuit să vândă 250 de truse de testare unor lucrători din construcții.

În prezent nu există teste la domiciliu în conformitate cu standardele europene de siguranță pentru Covid-19!

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news