17.9 C
London
Saturday, June 25, 2022
17.9 C
London
Saturday, June 25, 2022

Atenţie la camerele de luat vederi de pe masinile din oras

V-a fost frică vreodată de aceste camere video de pe mașini în UK? Mai bine să nu!

Aceste mașini aparțin de primăriile (council) din UK și sunt folosite pentru cei care-și aduc mașinile în școli și le parchează aiurea pe dungi galbene continue sau în alte spații interzise pentru parcare.

Ce fac aceste mașini de fapt?

Au camere video care sunt controlate de operator și se rotesc automat fie în deplasare sau static 360° pentru a face filmări părinților care-și aduc copii în scoli.

- Advertisement -

În momentul când se aduc dovezi celor anunturiuk.com patrule-ale-polițieicare parchează neregulamentar, chiar dacă sunt doar pentru câteva clipe până ies copii din mașini sau se umblă la portbagaj pentru alte motive, vi se trimite prin poștă cele mai importante imagini cu privire la motivul amenzii date conducătorilor auto cu copii. Mașinile nu folosesc camerele pentru a înregistra viteza cu care vă deplasați, deși la 20MPH (mile pe oră), cât e restricția în perimetrul scolilor, trebuie totuși să aveți în vedere că pot fi în astfel de zone sau pe autostrăzi și patrule ale poliției.

Ce fac acestea la rândul lor?

Scanează și pozează pe oricine vorbește la telefon în timp ce conduc un autovehicul și măsoară în același timp și viteza de deplasare a mașinii. Distanța acestora de detectare este imensă…3 mile. În plus, camerele video au și zoom de apropiere cu privire la acest subiect.

Nu subestimați niciodată perimetrele deja cunoscute de deplasare cu masina pe care le faceți frecvent, mai ales dimineața. Cel mai util ar fi, în momentul când vreți să accelerați un pic peste viteza limită, să nu depășiți totuși 10% în plus față viteza limită indicată pe panouri plus o milă ca eroare dată de legea britanică. Fie că o mașină de acest fel apartine de primărie sau poliție, este mai greu de diferențiat la vitezele de deplasare, mai ales dacă aceste mașini sunt ascunse.

S-a pus problema ca mașinile primăriei să fie scoase din uz în 2013 din cauza multiplelor plângeri cu privire la lipsa spațiilor de parcare. Însă nu s-a materializat acest lucru.

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: