10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Atentie au aparut vulpile comunitare

Notiunea de vulpe comunitara a inceput sa circule recent la Londra, unde niste vulpi simpatice si indraznete au patruns in oras, vazand ca nu le sta nimeni impotriva.

Intr-o societate moderna, precum cea in care traim, animalele au dreptul lor si sunt protejate, ceea ce a determinat portalul trip-point sa titreze [pull_quote_right]Invazie de vulpi la Londra[/pull_quote_right]

- Advertisement -

Problema e delicata. Pe de o parte, vulpile constituie o surpinza neasteptata si poate chiar periculoasa, dar pe de alta parte, nu putem face discriminare in randul animalelor, tratand vulpile altfel decat tratam cainii sau pisicile.

Vulpile, care stim de la La Fontaine ca nu-s proaste, au simtit ca sunt respectate de cetateni si s-au napustit cu curaj chiar in cartierele de elita Kensington si Chelsea, unde distinsilor locuitori nici prin minte nu le poate trece sa porneasca rafuaiala cu niste animale, aflate de altel sub protectia a o multime de fundatii.

Pe scurt, noile venite s-au pomenit din senin cu statutul de vulpi comunitare, regimul lor de viata nediferind prea mult de acela al cainilor nostri bucuresteni, cu singura deosebire poate ca sunt incomparabil mai putine.

Intrucat vulpile au aceleasi drepturi ca pisicile sau cainii, au si aceleasi preocupari: se lupta in parc cu alte animale fara stapan, fura resturile de alimente din pubele, iar cand le e foame, ataca magazinele izolate.

[quote_box_center]Vulpile sunt insa periculoase pentru alte animale fara stapan care fac parte din peisajul londonez si care nu stiu ce le asteapta: in parcurile unde s-au aciuit, misuna veveritele, lebedele si porumbeii[/quote_box_center]

Este probabil ca, in perioada urmatoare, administratia londoneza va avea probleme cu aparitia vulpilor, care nu pot fi eutanasiate, dar nici nu pot fi lasate sa atace fauna care constituie frumusetea capitalei britanice.

Populatia a si fost avertizata sa nu lase deschise peste noapte usile de la balcoane sau ferestrele de la parter. In plus, posesorii de pisici au fost avertizati sa le protejeze, neexpunandu-le unui eventual atac.

S-a dovedit ca vulpea ataca rareori cainii, care ii sunt superiori ca forta si pe care nu-i poate invinge, dar doboara cu usurinta o pisica, a carei carne o si mananca.

Deocamdata, nu este clar ce masura va lua municipalitatea. La adoptie nu se gandeste nimeni, intrucat vulpea nu poate fi domesticita. Daca o duci acasa, te musca.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: