11.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021
11.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Atac rasist fără precedent într-un magazin românesc

Este posibil ca în cazul unui Brexit naționaliștii britanici să treacă la atacuri fizice asupra cetățenilor europeni?

Având în vedere recenta tragedie din Leeds în care un parlamentar britanic anti-Brexit și-a pierdut viața pentru că susținea rămânerea țării în Uniunea Europeană, nimic nu este exclus.

Mai mult, magazinele românești încep să fie „vizitate” de indivizi dubioși care amenință cu violențe în cazul în care, peste două zile,britanicii se vor pronunța pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Alina Keran, proprietara magazinului Europa Food & Wine Ltd din Grays, Essex, a avut de-a face cu o astfel de „patrulănaționalistă. Ea ne-a povestit că joi, 16 iunie, mai mulți englezi, însoțiți de un câine periculos, au agresat verbal două angajate ale magazinului românesc menționat. Au fost atât de agresivi încât vânzătoarele s-au baricadat pur și simplu în magazin, de frică.

„După referendum veți închide de tot și veți pleca în țara voastră”

Mai aveți o zi sau două de funcționat, după referendum veți închide de tot și veți pleca în țara voastră. Ați venit aici, la noi, și ne-ați furat locurile de muncă, banii, stați pe beneficii… sunteți o nație de hoți și de curve… plecați naibii în țara voastră. De ce ați venit să facețiafaceri în țara noastră, plecați la naiba în țara voastră…

Alina Keran  și-a exprimat, la rândul ei, îngrijorarea cu privire la ce s-ar putea întâmpla după referendum: „dacă au fost în stare să ucidă o persoană de aceeași naționalitate cu ei, vă puteți imagina ce s-ar putea întâmpla în ceea ce ne privește pe noi?

Îmi este teamă că vor fi mult mai violenți”, a declarat femeia.

Alina a mai spus că au mai fost incidente izolate, înainte de organizarea referendumului, dar niciodată atât de grave încât să le inspire teama.

S-a depus o plângere la poliție, dosarul este la departamentul de criminalistică și se așteaptă răspunsul.  „Ne este teamă de efecte în lanț, este suficient ca o singură persoană să arunce cu piatra în geam și …  să se pornească un atac în grup“, spune Alina Keran.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: