5.2 C
London
Tuesday, November 23, 2021
5.2 C
London
Tuesday, November 23, 2021

Astazi cei mai mulți români se întorc la muncă în străinătate

Peste 2.500 de români care se întorc la muncă în străinătate, îndeosebi în Germania, Italia și Franța, cel mai mare număr de astfel de pasageri din această perioadă, s-au îmbarcat astazi, în câteva zeci de autocare, în cea mai mare autogară internațională din România, cea de la Sibiu, centrul de unde este coordonată flota de sute de autocare ale Atlassib, a precizat pentru agerpres, directorul general al companiei Daniel Micu.

Astăzi înregistrăm cel mai mare număr de pasageri, români care se întorc la muncă în străinătate, după sărbători. Practic, am înregistrat peste 2.500 de călători.

- Advertisement -

Românii au început să se întoarcă în străinătate încă din data de 2 ianuarie și vor continua până pe 11 ianuarie, când avem înregistrate rezervări. Estimăm că până în data de 11 ianuarie vom avea o medie de 28 de autocare pe zi, ceea ce înseamnă peste o mie de călători, români în special care pleacă la muncă în țări din Vestul Europei, explică directorul general al Atlassib.

Românii care s-au grăbit să iasă din țară sâmbătă și duminică au fost nevoiți să aștepte ore în șir la ieșirea prin principalele vămi spre Ungaria.

[pull_quote_center]În vamă s-a stat foarte mult, sâmbătă spre duminică, s-a ieșit greu. Am avut situații în care am fost nevoiți să așteptăm și șase ore, asta din cauză că au fost foarte multe mașini. Din fericire, deși au fost zăpezi, nu au fost blocaje pe niciun drum european pe care rulează autocarele noastre[/pull_quote_center]

Marea Britanie este destinația cu creșterea cea mai spectaculoasă în acest an pentru Atlassib. Practic, numărul românilor care au ajuns în Marea Britanie, în 2014, s-a dublat față de anul anterior. De asemenea, în topul țărilor unde s-au înregistrat creșteri vizibile ale numărului de români care au ajuns cu autocarele Atlassib se numără Spania și Germania. Efectele crizei din Italia se resimt și în ceea ce privește numărul românilor care au călătorit în 2014 cu Atlassib, însă cei mai mulți clienți ai companiei au fost totuși cei care vin sau pleacă spre orașe din Italia.

Spre Marea Britanie înregistrăm o creștere a numărului de călători, de la începutul anului. S-a dublat numărul de pasageri spre Marea Britanie, însă ponderea acestora este foarte mică, raportat la numărul total de pasageri Atlassib din 2014.

Putem spune că a crescut și numărul celor care au călătorit anul acesta spre Germania și Spania. Un lucru foarte îmbucurător pentru noi, numărul de pasageri spre Spania a crescut în acest an cu 15 procente.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: