11.4 C
London
Wednesday, December 15, 2021
11.4 C
London
Wednesday, December 15, 2021

Astăzi au fost anunţate progrese în negocierile cu Marea Britanie

Viitorul Uniunii Europene este încă incert. Astăzi au fost anunţate progrese în negocierile cu Marea Britanie, care doreşte să nu mai fie membru UE.

La finalul a 15 ore de discuţii, concluzia a fost că mai sunt multe de făcut. De aceea, reuniunea la nivel înalt continuă azi cu o nouă rundă de negocieri.

Astăzi, în a doua zi a summit-ului de la Bruxelles, premierul britanic va încerca să obțină acordul pe care-l dorește înainte să organizeze un referendum pe tema rămânerii sau nu a Marii Britanii în UE.

Am făcut unele progrese, dar încă nu avem un acord. Așa cum am spus, voi semna un acord doar dacă obținem ceea ce este necesar pentru Marea Britanie

- Advertisement -

a declarat David Cameron, premierul Marii Britanii.

O reuniune de la care se așteaptă totul sau nimic, summit-ul de la Bruxelles s-ar putea încheia, însă, fără un rezultat concret. Guvernul de la Atena și-a condiționat votul în favoarea acordului pentru menținerea Marii Britanii în UE de garanții privind spațiul Schengen. Concret, Atena nu vrea ca state membre UE să-și închidă frontierele cu Grecia. Austria a propus de mai multe ori suspendarea Greciei din Schengen până la securizarea frontierei maritime cu Turcia.

Propunerile aflate pe masă în prezent nu mulțumesc toate părțile. Nu am terminat încă, dar sper că până la sfârșitul serii vom avea un text pe care să-l accepte toată lumea

a declarat Xavier Bettel, premierul Luxemburgului.

Premierul britanic  mai are o șansă să obțină un acord pe 17 martie, când va avea loc o nouă reuniune pe această temă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: