15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Astăzi alegeri cruciale pentru viitorul Marii Britanii post-Brexit

Alegătorii britanici sunt așteptați astăzi la urne pentru a-și exprima opțiunea în cadrul alegerilor legislative, considerate cruciale cu privire la viitorul țării post-Brexit.

Alegerile legislative au fost convocate de premierul Theresa May, care încearcă să obțină un mandat mai puternic, precum și să elimine orice opoziție față de negocierile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De ce a convocat Theresa May alegeri anticipate

Propunerea ei de a organiza alegeri anticipate a fost susținută de parlamentarii britanici, care au votat în masă pentru. În cazul în care Theresa May nu convoca alegeri anticipate, atunci următoarele alegeri generale erau programate pe 7 mai 2020.

- Advertisement -

Premierul Marii Britanii are sarcina de a negocia termenii divorțului dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

În acest sens, Theresa May a atras atenția că sunt diviziuni parlamentare ar putea să blocheze negocierile. Ea a susținut că vrea ”unitate” în palatul Westminster înainte de începerea unor discuții extrem de dificile.

Cum se desfășoară alegerile din Marea Britanie

Secțiile de votare se deschid la ora locală 7.00 și se închid la ora 22.00. Alegerile sunt organizate în 650 de circumscripţii din Marea Britanie. Fiecare circumscripţie este câştigată de acel candidat ce are cel mai mare număr de voturi, chiar dacă nu a primit 50% + 1.

Ulterior, guvernul este format de către formațiunea care obține majoritatea parlamentă în Camera Comunelor, iar liderul respectivei formaţiuni devine prim-ministrul Marii Britanii.

Numărarea voturilor începe imediat după închiderea urnelor şi rezultatele sunt aşteptate la primele ore ale dimineţii de 9 iunie. Apoi, regina îi va cere liderului majorităţii să formeze un nou guvern pe Downing Street. Parlamentarii se vor reuni pe 13 iunie pentru a alege un preşedinte al Camerei Comunelor.

Regina Elisabeta a II-a va deschide activităţile noului legislativ într-o ceremonie programată pentru 19 iunie, atunci când vor începe şi noile negocieri pentru Brexit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: