7 C
London
Wednesday, November 24, 2021
7 C
London
Wednesday, November 24, 2021

Artistul şi designerul român Florin Dobre a speriat Londra

[quote_box_center]Artistul şi designerul român Florin Dobre şi-a prezentat cea mai recentă colecţie Lansarea colecţiei ‘’Back to London with 62.2 Meters’’ Primăvară / Vară 2015 în capitala britanică.[/quote_box_center]

O abordare unică şi originală, evenimentul s-a desfăşurat în cinci locaţii, pe străzile londoneze – un mod inedit de a aduce un omagiu bărbaţilor boemi care au lansat curentul modernismului avangardist european, ce se regăseşte în orice aspect al modei masculine actuale.

- Advertisement -

Deopotrivă serios şi ludic, Florin şi-a lăsat prin colecţiile sale amprenta atât la Paris cât şi la Londra, sub semnul unei interpretări moderne ale clasicului masculin. ‘’Back to London with 62.2 Meters’’ este expresia artistică prin care Florin Dobre destăinuie o fărâmă din “ţesătura”, din identitatea sufletului românesc, în cosmopolita lume a metropolei londoneze.

Florin Dobre a transpus original toate aceste sentimente in noua colectie, prin croirea tuturor pieselor dintr-o singura bucata de material conceputa special impreuna cu departamentul de creatie al fabricii Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania.

[pull_quote_center]Acesta are o tesatura cu un pattern unic, simbolic reprezentand o singura strada, folosind culori predominante in portul traditional romanesc ce se nasc unele din altele, ce exprima diversitatea rasei umane, a sentimentelor, starilor, emotiilor, dar si unicitatea noastra ca indivizi liberi in cautarea adevarului absolut.[/pull_quote_center]

Taietura tinutelor pastreaza linia colectiilor care l-au consacrat pe Florin Dobre in Paris si Londra, o reinterpretare moderna a clasicului masculin in liniile specifice designerului roman. Mentine sectionarea siluetei pe orizontala, dar fara dihotomia materie/spirit. Originalitatea in aceasta colectie este exprimarea unica a spiritului, atat in partea superioara a tinutei – a sacoului, cat si cea inferioara – a pantalonului, croite din aceeasi bucata de material, dar in care culorile se nasc organic unele din altele.

Complementaritatea trairii simultane a doua stari – seriozitate si joc, in alternanta psihologica interior/exterior, este data de croiala clasica a sacoului combinata cu cea fantezista a camasii si pantalonii pana la genunchi. Tinutele sunt completate de sandale si accesorii, create special de Florin cu artisti romani pentru aceasta colectie.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: