10.2 C
London
Monday, November 15, 2021
10.2 C
London
Monday, November 15, 2021

Artistul Erno Bartha din Cluj merge pe jos până la Londra, în semn de protest

Artistul Erno Bartha, renumit pentru sculpturile din fân pe care le realizează, va merge pe jos până la Londra, pentru a protesta.

Erno Bartha este nemulțumit că sculpturile sale din fân, expuse la Londra din 2012, nu sunt puse în valoare așa cum trebuie.

[pull_quote_center]Vom merge pe jos, începând cu 18 iulie, o distanţă de 2.025 kilometri anunturiuk.com Erno-Barthadin «Arkhai Sculpture Park», care este în Vlaha, până la Londra, un drum de o sută de zile, din dragoste pentru artă, dreptate şi libertate. Vom traversa România, Ungaria,Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Olanda, Belgia, Franţa, Anglia. Dorim ca acest drum să devină un drum de referinţă al tuturor artiştilor, ale căror voci de prea multe ori nu s-au auzit, de multe ori nu şi-au găsit dreptatea şi nu se pot bucura de libertateade a crea. Nu este neapărat un protest, ci un pelerinaj pentru a salva trei lucrări expuse în Londra în 2012 şi care nu sunt puse în valoare[/pull_quote_center]

- Advertisement -

Artistul clujean a expus la Londra trei sculpturi de dimensiuni monumentale – nouă metri înălţime, 12 metri lăţime – ”Zgârie Nori”, ”Pasărea” şi ”Spirala Timpului” amplasate în Victoria Park şi Pleasure Garden din Londra.

[quote_center]Când vom ajunge la Londra vom încerca noi să amplasăm astfel de plăcuţe şi apoi vom face o vernisare simbolică a celor două lucrări de pe lacul Victoria[/quote_center]

anunturiuk.com Artistul-Erno-Bartha-din-Cluj-merge-pe-jos-până-la-Londra,-în-semn-de-protest

Erno Bartha este renumit în toată lumea pentru stilul și a avut expoziții în România, Ungaria, Franţa, Serbia, Italia şi Anglia. Parcul din satul Vlaha, judeţul Cluj, ”Arkhai Sculpture Park”, sa fost înființat anul trecut și este unic în lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: