9 C
London
Saturday, October 23, 2021
9 C
London
Saturday, October 23, 2021

Artişti români sprijiniţi de TransferGo pentru a concerta în Marea Britanie

Artiştii români iau cu asalt Marea Britanie,Ştim că românilor plecaţi la muncă în străinătate le este greu departe de casă.

Anul trecut, TransferGo a dorit să sprijine, în calitate de sponsor oficial, mai multe prestaţii ale unor artişti români care au bătut drumul până în Marea Britanie pentru a concerta şi a pune în scenă spectacole pentru comunităţile de români.

La sfârşitul lui 2016 romanii din Londra au dansat, au cântat şi s-au simţit bine alături de Delia, de Carla’s Dreams şi de Ştefan Hruşcă, spectacole organizate de RO-UK Media Ltd. A fost felul nostru de a-i ajuta să uite de lucrurile mai puţin plăcute care s-au întâmplat anul trecut. Poate cel mai descurajant a fost votul de la referendum şi incertitudinile care planează cu privire la viitorul relaţiilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Să te muţi în altă ţară nu e lucru uşor.

Stresul plecării, anxietatea adaptării la alte norme sociale, precum şi pierderea lucrurilor familiare îţi pot afecta starea de spirit.

- Advertisement -

Să trecem puţin în revistă greutăţile cu care se confruntă cei mai mulţi dintre oamenii care pleacă la muncă peste hotare. Pe de o parte, migraţia a contribuit la îmbogăţirea diversităţii culturale, etnice şi rasiale din ţările dezvoltate. E destul de logic. Fiecare grup de imigranţi a adus „de acasă” tradiţii şi obiceiuri mai mult sau mai puţin similare celor din ţara gazdă.

Pe de altă parte, psihologii avertizează că oamenii care aleg să plece în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp sunt supuşi la foarte mulţi factori de stres. Printre aceştia se numără pierderea ancorelor culturale, a obiceiurilor religioase şi, poate cel mai important, a sistemelor sociale de suport (bunicii care au grijă de copii, vecinii care se interesează de bunăstarea părinţilor şi aşa mai departe).

Ne-am propus să fim alături de românii din Marea Britanie nu doar cu vorbe, ci şi cu fapte. TransferGo va continua să sprijine astfel de evenimente culturale pentru ca românii să se poată bucura, chiar şi la mii de kilometri distanţă, de spectacolele artiştilor de acasă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: