18.2 C
London
Wednesday, August 25, 2021
18.2 C
London
Wednesday, August 25, 2021

Arestări în Marea Britanie într-o operațiune împotriva sclaviei moderne

Oficiul britanic pentru imigrări a efectuat razii în circa 300 de saloane cosmetice din Marea Britanie, în cursul acestei operațiuni de combatere a ‘sclaviei moderne‘ fiind arestate 97 de persoane, majoritatea din Vietnam, pentru încălcarea legislației privind imigrația, relatează miercuri agenția Reuters.

Potrivit Ministerului britanic de Interne, operațiunea denumită ‘Magnify‘ a durat timp de o săptămâna la începutul acestei luni și a avut în vedere imigranții care lucrează ilegal în Marea Britanie.

Această operațiune trimite un mesaj puternic acelor angajatori care încearcă să exploateze fără milă persoanele vulnerabile și abuzează în mod voit de legislația noastră privind imigrația‘, a declarat ministrul britanic însărcinat cu imigrația, Robert Goodwill. ‘Sclavia modernă este o infracțiune barbară care distruge viețile unora dintre cei mai vulnerabili în societatea noastră‘, a adăugat el.

Majoritatea persoanelor arestate provin din Vietnam, altele fiind din Mongolia, Ghana, China, Nigeria, Pakistan și India.

- Advertisement -

anunturiuk.com razii-în-circa-300-de-saloane-cosmetice-din-Marea-BritanieAnul trecut pe vremea când conducea Ministerul de Interne, actualul premier Theresa May a adoptat documentul intitulat ‘Modern Slavery Act‘, iar unul dintre primele ei anunțuri după preluarea conducerii guvernului s-a referit la promisiunea de a aloca mai multe fonduri și de a crea o ‘task-force‘ pentru combaterea activităților asociate sclaviei moderne.

Potrivit raportului de anul acesta al ‘Global Slavery Index‘, la nivel global circa 46 de milioane de persoane sunt supuse unei forme de sclavie, dintre care circa 11.700 se află în Marea Britanie.

Guvernul de la Londra a promis că va oferi asistență victimelor traficului cu ființe umane, însă aceia care se află ilegal în țară vor fi expulzați.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: