11.4 C
London
Sunday, January 2, 2022
11.4 C
London
Sunday, January 2, 2022

Arcul din Palmyra a fost recreat în Trafalgar Square din Londra (video)

Un monument sirian, vechi de 2.000 de ani, distrus de militanții ISIS în luna octombrie a anului trecut, a fost recreat în Trafalgar Square din Londra, unde va fi expus începând din această săptămână, timp de trei zile. Acest gest a fost descris ca fiind un act de solidaritate.

Replica a fost realizată din marmură, folosind tehnologia 3D, iar ca sursă de inspiraţie au servit vechi fotografii ale monumentului original. Copia a fost creată de către experții din cadrul Institutului de Arheologie Digitală (IDA) și transportat apoi în Marea Britanie.
Valoarea simbolică a acestui sit este enormă, noi redăm demnitatea oamenilor. Am selectat arcul ca omagiu specific faţă de ultima porţiune care mai rămâne din situl antic“, a declarat directorul executiv al IDA, Roger Michel.

Arcul de Triumf” se va înscrie într-un circuit care va trece prin mai multe oraşe, inclusiv New York și Dubai, înainte de a fi mutat în oraşul antic, Palmyra, în apropierea ruinelor monumentului original.

- Advertisement -

Unul dintre motivele pentru care Palmyra este un sit atât de important este că însăși arhitectura sa a fost o întâlnire creativă între Vest și Est, servind ca sursă de inspirație chiar şi în 2016 , într-un moment în care unii încearcă să facă astfel de dialoguri interculturale imposibile.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: