16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Ar fi greşit ca UE să pedepsească Marea Britanie pentru Brexit

Ar fi greşit ca Uniunea Europeană să “pedepsească” Marea Britanie pentru intenţia sa de a ieşi din blocul comunitar, a afirmat marţi fostul ministru de externe italian Franco Frattini, într-o discuţie despre viitorul proiectului european în cadrul conferinţei Bucharest Forum.

În acelaşi timp, o situaţie de “no deal” – plecarea Regatului Unit din UE fără un acord rezultat în urma negocierilor cu Bruxelles – nu ar fi bună pentru Marea Britanie, a atras atenţia Frattini, care a făcut apel în acest context la “mai mult leadership” din partea UE.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Este nevoie de mai mult leadership pentru a explica celorlalte ţări europene că trebuie evitată cu orice preţ repetarea situaţiei şi ca alte state să opteze la rândul lor pentru ieşire, potrivit fostului şef al diplomaţiei italiene.

- Advertisement -

Frattini a făcut totodată apel ca Europa să profite de Brexit pentru a deveni un protagonist real pe scena globală, în condiţiile în care prezenţa Marii Britanii s-a dovedit a fi un obstacol în anumite domenii, menţionând în acest sens politica de securitate şi apărare comună.

Este de dorit un acord prin care Uniunea Europeană să poată păstra o relaţie apropiată cu Marea Britanie şi în egală măsură şi pentru aceasta din urmă este bine să nu-şi piardă legăturile cu blocul comunitar, a recomandat fostul ministru italian de externe.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: