15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Aproape 900 de ‘decese în plus’ au avut loc în Marea Britanie din cauza caniculei, în 2019

Aproape 900 de ”decese în plus” se estimează că au avut loc în Marea Britanie în timpul valurilor de caniculă din vara 2019, conform datelor oficiale anunţate marţi, citate de Press Association.

892 de decese suplimentare se estimează că au avut loc în rândul persoanelor cu vârste peste 65 de ani în vara anului trecut, a anunţat Public Health England (PHE) said.

- Advertisement -

Acesta este numărul deceselor înregistrate în plus pe lângă cele estimate conform datelor privind mortalitatea.

Datele provizorii publicate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS) în luna octombrie a anului trecut au indicat că numărul de decese a crescut abrupt în cea mai călduroasă zi a verii, 25 iulie.

Temperaturile au atins 38,7 grade Celsius la Cambridge, doborând recordul de temperatură maximă înregistrat în Marea Britanie în istoria consemnărilor meteorologice.

Se estimează că în perioada 21-28 iulie au avut loc 572 de decese în plus, iar între 23 şi 29 august 320.

Potrivit estimărilor, valurile de caniculă vor deveni mai frecvente şi mai intense ca urmare a schimbărilor climatice, notează Press Association.

Persoanele vârstnice, copiii mici şi persoanele cu boli cronice sunt cele mai vulnerabile categorii de populaţie la efectele perioadelor prelungite de vreme caniculară.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: