22.7 C
London
Wednesday, May 18, 2022
22.7 C
London
Wednesday, May 18, 2022

Aproape 3.000 de Romani au petrecut la evenimentul Dor de Casa din Londra

Aproximativ 3.000 de persoane au petrecut româneşte în Allianz Park din Londra. Evenimentul a avut loc pe 24 mai, a fost organizat integral de românii din Anglia şi a fost intitulat simbolic „Dor de casă”.

[pull_quote_center]Am investit foarte mult din toate punctele de vedere, dar putem să spunem că a fost un evenimnet foarte reuşit. Încă nu avem o statistică exactă, neoficial au fost cam 3.000 de persoane acolo[/pull_quote_center] a precizat Norbert Călinoiu, unul dintre organizatori.

Eveniment de promovare

Dor de casă”a fost gândit de organizatori pentru promovarea valorilor româneşti, a gastronomiei dar şi a meşteşugurilor tradiţionale.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Evenimentul a fost o petrecere câmpenească şi ne-am dorit să avem alături de noi prieteni, prietenii prietenilor şi vecinii prietenilor. Dorim să contribuim la promovarea imaginii României în Marea Britanie prin artă tradițională, muzică ușoară și populară, expoziții de meștesuguri, gastronomie și târg de produse artizanale. Nume mari din lumea spectacolului au venit din România să încânte comunitatea românească din UK şi prietenii lor[/pull_quote_center] a subliniat Simion Cuc, cel de-al doilea organizator.

Spectacolul a fost un eveniment de familie, copiii având o zonă special amenajată de către școala de televiziune Junior International de la Londra, cu activități dintre cele mai atractive, incluzând o defilare a costumelor populare pe scena mare a festivalului.

[pull_quote_center]Programul a fost gândit în asa fel încât fiecare, cu mic, cu mare, să se bucure de o reuniune pur românească, unde tradiția, relaxarea, interacționarea și buna dispoziție să fie ingredientele de bază, iar Vărul Săndel, prezentatorul evenimentului  ne-a ajutat să intrăm în atmosferă cum numai el ştie[/pull_quote_center] a mai adăugat Norbert Călinoiu.

Recitaluri 100% româneşti

Pe scena organizată în Allianz Park au urcat pe rând, spre deliciul celor prezenţi:

  • Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul
  • Mariana Deac
  • Cornelia şi Lupu Rednic
  • Robert Pumnea
  • Livia Constantinescu
  • Fraţii Trifoi
  • Adda
  • Smiley şi lista poate continua.

Organizatorii au încercat astfel să împace toate genurile de muzică românească, toate gusturile şi mai ales toate zonele folclorice.

Eveniment cu „repetiţie”

Organizatorii spun că vor repeta experianţa şi anul viitor numai că vor denumi evenimentul „Days of Romania”.

[pull_quote_center]Ne dorim să fie un eveniment românesc pentru români dar şi pentru englezii care cunosc România doar prin prisma articolelor, majoritatea negative din media lor. Cu sufletul am pornit acest proiect de la început, aceasta fiind ideea de la care am dezvoltat. Am vrut sa creăm o carte de vizită a românilor din Anglia. O alta decât cea prezentată de media lor. Am fost să votăm şi am văzut oameni civilizaţi, care au asteptat cate 6-7 ore să voteze. Atunci am hotărât că este nedreapt felul în care suntem prezentaţi aici[/pull_quote_center]i a concluzionat Norbert Călinoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: