15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Aproape 10 milioane de persoane din Marea Britanie sunt complet vaccinate

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore numai 10 noi decese asociate COVID-19, informează Reuters. Un bilanț asemănător a fost raportat și la începutul lunii aprilie, fiind atunci cel mai redus bilanţ zilnic al victimelor pandemiei de la începutul lunii septembrie.

De la începutul pandemiei și până în prezent 127,270 de persoane au murit în Marea Britanie din cauza COVID-19.

- Advertisement -

De asemenea, zece persoane au murit în Marea Britanie în decurs de 24 de ore după ce s-au dovedit pozitive pentru COVID-19 în ultimele 28 de zile, deși numărul deceselor tind să scadă în weekend, informează Reuters.

La începutul lunii aprilie Marea Britanie a înregistrat un bilanț asemănător, ultima oară când țara înregistra un număr mic de decese a fost în luna septembrie a anului trecut.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 1.800 de noi cazuri.

Potrivit datelor, numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei se ridică la 4.387.820. Între timp, datele oficiale arată că până azi 32.849 milioane de persoane au primit prima doza de vaccin, în creștere de la 32.693 milioane, cifra înregistrată sâmbătă.

Mai mult, aproape 10 milioane de persoane sunt complet vaccinate, 9.930.846 primind a doua doză de vaccin coronavirus. Însă îngrijorările autorităților rămân, după ce în Marea Britanie a fost detectată o nouă tulpină de virus originară din India, unde numărul zilnic de infecții a depășit 200.000.

În urmă cu o săptămână premierul britanic Boris Johnson a declarat că nu intenţionează să modifice planurile guvernului privind relaxarea restricţiilor după ce autorităţile de reglementare în domeniul sanitar au recomandat miercuri ca vaccinul Astra Zeneca/Oxford să fie limitat la persoane cu vârsta de peste 30 de ani.

Un concert-experiment cu 5.000 de oameni, fără mască și distanțare va avea loc la începutul lunii mai.

Evenimentul va avea loc în Sefton Park din Liverpool, iar cei care vor cumpăra bilete vor fi obligați să efectueze un test rapid la un centru local. Cercetătorii testează astfel și rolul pe care o astfel de facilitate l-ar putea juca în revenirea la organizarea de evenimente pe scară largă.

De asemenea, organizatorii vor examina, la fața locului, „mișcările și comportamentul mulțimii”, pentru a vedea, ulterior, în cazul depistării de cazuri COVID în rândul participanților, cum s-a propagat virusul.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: