3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Apple a crescut cu 20% prețul produselor în Marea Britanie după Brexit

Apple a majorat cu 20% prețul calculatoarelor sale din seria Mac în Marea Britanie, ca urmare a deprecierii lirei sterline față de principalele valute mondiale, survenită în urma rezultatului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Astfel, un desktop Mac Pro costa 2.499 lire sterline, iar acum costă 2.999 de lire sterline. De asemenea, un laptop de 12 ichi MacBook costa 1.049 lire sterline, iar acum prețul de pornire este de 1.249 lire. De asemenea, laptopurile MacBook Pro costau 999 de lire în varianta de 13 inchi și 1.599 lire în varianta de 15 inchi, iar acum prețul de bază este de 1.249 lire și, respectiv, 1.899 lire.

Majorările au survenit și la celelelalte produse din gama Mac. Astfel, un desktop Mac Mini costa 399 de lire sterline, dar acum prețul a ajuns la 479 lire, în vreme ce un iMac pornea de la 899 de lire sterline, iar acum costă 1.049 lire.

- Advertisement -

Lira sterlină a scăzut cu 18% față de anunturiuk.com apple-electrolux-raise-u-kdolar de la referendumul din luna iunie privind apartenența la Uniunea Europeană, în care tabăra care susține Brexitul a câștigat.

Apple nu este singura companie care a recurs la astfel de măsuri. Săptămâna trecută, Microsoft a anunțat că va majora cu 13% prețul software-ului și cu 22% pentru serviciile sale de cloud computing.

De asemenea, în luna august, HTC a majorat cu 70 de lire sterline prețul sistemului de realitate augmentată Vive VR din cauza fluctuațiilor valutare, acesta costând acum 759 de lire sterline.

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a anunțat că ”trebuie să compenseze” pierderile provocate de o liră sterlină mai slabă prin majorarea prețurilor la electrocasnicele sale, precum frigidere sau mașini de spălat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: