18.2 C
London
Wednesday, June 29, 2022
18.2 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Anunţ extrem de important pentru Brexit care a avut loc la Palatul Victoria

Şeful Executivului Sorin Grindeanu a făcut un anunţ extrem de important la începutul primei reuniuni a Consiliului interministerial pentru Brexit care a avut loc la Palatul Victoria.

Anunţul îi vizează strict pe numeroşii români din Marea Britanie.

Premierul susţine ferm că România va rămâne prietenă şi aliată cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care această ţară îl va avea, în afara sau în interiorul Uniunii Europene, scrie Agerpres.

- Advertisement -

Am hotărât să convoc prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit, pentru că (…) la finalul acestei săptămâni, pe 29 aprilie, Consiliul European va adopta liniile directoare ale mandatului pe care Comisia Europeană îl va avea în negocierile cu Marea Britanie. Cred că primul lucru pe care trebuie să-l subliniem este că rămânem prieteni şi aliaţi cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care ţara îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene”, a declarat Grindeanu.

Potrivit premierului, prioritatea Guvernului este ca Brexit-ul să aibă un impact cât mai mic asupra românilor din Marea Britanie.

Prioritatea noastră numărul unu este ca acest proces să aibă un impact cât mai mic asupra românilor care trăiesc, muncesc sau învaţă în Marea Britanie, pentru că drepturile lor trebuie a fi protejate, iar negocierile în acest sens trebuie duse în echipă cu cei de la Comisia Europeană”, a mai spus Grindeanu.

Sunt alte două direcţii pe care cred că România trebuie să le urmărească în cadrul acestor negocieri (…) şi anume: păstrarea alocărilor bugetare aferente politicii de coeziune şi  politicile agricole comune pe exerciţiul bugetar 2014 – 2020 şi, bineînţeles, consolidarea cooperării UK – Uniunea Europeană post-Brexit în domeniul securităţii şi, de asemenea, în cel al relaţiilor externe”, a încheiat premierul.

La prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit au participat mai mulţi membri ai Cabinetului Grindeanu, printre care vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: