11.1 C
London
Saturday, November 13, 2021
11.1 C
London
Saturday, November 13, 2021

Anumite restricții vor ramane până la dezvoltarea vaccinului pentru coronavirus

Viața normală va rămâne pe pauză până când un vaccin antivirus devine disponibil în aproximativ 18 luni, au spus oficialii noaptea trecută, scrie Daily Mail.

Oamenii au fost sfătuiți să lucreze de acasă și să rămână acasă pentru șapte zile dacă au simptome, iar aceste reguli vor rămâne în funcțiune, cel mai probabil, pana în anul viitor.

Miniștrii doresc să ridice în câteva săptămâni cele mai restrictive părți ale carantinei, inclusiv închiderea școlilor și magazinelor.

- Advertisement -

Dar surse guvernului spun că singura „strategie de ieșire din carantină” este un vaccin. Până atunci, Marea Britanie va trebui să se adapteze la o „normalitate nouă”.

Aseară, un oficial a declarat pentru The Telegraph că măsurile de distanțare socială care au fost puse britanicilor ar putea fi active pentru o perioadă nedeterminată.

De asemenea, au fost discutate planurile oficiale de încurajare a distanțării sociale pe termen lung, în mod voluntar, întrucât guvernul continuă să poarte discuții despre cât timp britanicii pot face față măsurilor actuale. U

nele măsuri, precum lucrul la distanță, ar putea fi lăsate în loc pentru mai mult timp.

Dominic Raab, care a participat în locul primului ministru în timp ce acesta este bolnav, a declarat că este „prea devreme” pentru a ridica carantina completă, care va fi prelungită oficial joia viitoare pentru câteva săptămâni.

Oamenii de știință se așteaptă ca restricțiile să fie reduse treptat. Ei spun că unele restricții vor rămâne pe loc până când va exista un vaccin care va fi creat cel mai probabil în 18 luni – pentru a preveni creșterea nivelului infecției.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: