18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Anglia şi Scoţia lansează un program de urmărire a contagierilor

Anglia şi Scoţia lansează joi un program de urmărire a contagierilor cu COVID-19, ce presupune o parte fundamentală a planului de relaxare a izolării impuse pentru a preveni răspândirea virusului, relatează EFE.

În cele două regiuni britanice, cele mai populate, cu 56 şi respectiv 5,45 milioane de locuitori – 66,6 milioane în total în Marea Britanie – mii de “urmăritori” vor suna sau vor scrie persoanelor care au rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus pentru a putea stabili contactele lor recente şi a cere acestora să se izoleze timp de 14 zile, chiar dacă nu prezintă simptome, potrivit agerpres.ro.

- Advertisement -

Începând de joi, britanicii de orice vârstă care dezvoltă simptome, pe lângă faptul de a se izola, trebuie să solicite prin telefon sau internet un test de diagnosticare, iar dacă rezultatul este pozitiv vor fi înregistraţi.

Autorităţile sanitare din Anglia dispun de 25.000 de angajaţi pentru a se ocupa de această activitate de urmărire, în timp ce Scoţia, al cărei guvern anunţă joi alte măsuri de relaxare, are la rândul său o echipă proprie.

Irlanda de Nord a activat deja sistemul său de urmărire a contagierilor, în timp ce iar Ţara Galilor va face acelaşi lucru de la 1 iunie.

În Anglia “urmăritorii” încep de joi să se pună în contact prin telefon, SMS sau e-mail, cu 2.013 de persoane ale căror rezultate au fost pozitive la testele de coronavirus.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că are încredere că “marea majoritate a populaţiei va colabora la acest program cu caracter voluntar, menit să ducă la o gestionare localizată a pandemiei şi să permită funcţionarea societăţii în general.

Guvernul premierului Boris Johnson prevede să realizeze acelaşi proces de urmărire a posibilelor contagieri printr-o aplicaţie pe telefoanele mobile, care se află încă în fază de probă în cadrul programului-pilot realizat pe insula Wight.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: