15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Anglia nu mai ridică toate restricțiile pe 21 iunie

Ziua Libertății va fi întârziată încă patru săptămâni, până la 19 iulie. Premierul britanic Boris Johnson se pregătește să anunțe luni, 14 iunie, o întârziere de patru săptămâni la foaia de parcurs a renunțării la restricții, la o conferință de presă, în timp ce varianta indiană a COVID – sau Delta – se răspândește rapid în toată țara.

Se așteaptă, totuși, ca situația să fie revizuită din nou peste două săptămâni, dacă numărul spitalizărilor rămâne scăzut, potrivit Daily Mail.

- Advertisement -

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat sâmbătă că răspândirea tot mai intensă a tulpinii indiene a coronavirusului este „foarte, foarte îngrijorătoare” și va trebui acționat „cu precauție” în ultima etapă a restricțiilor antiepidemice, informează Agerpres, care citează Reuters și EFE.

Potrivit surselor citate, declarația lui Johnson sugerează că o amânare a acestei etape este tot mai probabilă, iar o decizie urmează să fie anunțată luni.

Autoritățile britanice își propusesră ca, în contextul vaccinării majorității populației și scăderii numărului de cazuri de Covid, pe 21 iunie să fie ridicate toate măsurile de lockdown. 96% din cazuri, provocate de tulpina indiană Tulpina indiană a coronavirusului (varianta Delta) a luat însă avans, devenind dominantă în Marea Britanie și ar putea amâna planurile autorităților.

La ora actuală, 96% din noile cazuri raportate sunt provocate de această tulpină.

Presa britanică scrie că ar putea fi decisă o amânare a ridicării restricțiilor cu cel puțin patru săptămâni. În ultima etapă a relaxării, restricțiile care ar urma să fie ridicate privesc inclusiv redeschiderea discotecilor și creșterea numărului persoanelor care se pot aduna la diverse evenimente.

Este clar că varianta indiană este mai transmisibilă şi este de asemenea cert că numărul cazurilor creşte, la fel şi cel al spitalizărilor”, a mai semnalat Boris Johnson.

El a mărturisit că acum este „mai puţin optimist” decât la sfârşitul lunii mai în privinţa evoluţiei pandemiei. Două treimi din populație, vaccinată anti-Covid Pandemia s-a agravat în Marea Britanie în ciuda faptului că această țară este printre cele mai avansate în vaccinarea anti-Covid.

Până în prezent, au fost vaccinate cu prima doză peste 41 de milioane de persoane, adică circa două treimi din populație. Dintre acestea, 29,5 milioane au primit doza completă.

Sâmbătă, autoritățile britanice au raportat 7.738 de noi cazuri de Covid și 17 noi decese asociate acestei boli.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: