15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Anglia a scos Portugalia și Mauritius din lista roșie

Portugalia, inclusiv Madeira și Azore, este eliminată de pe lista roșie a Anglia – ceea ce înseamnă că britanicii nu mai trebuie să stea în carantină la hotel când vin acasă.

Mauritius este, de asemenea, eliminat de pe listă, într-o mișcare care ar putea deschide calea turiștilor pentru a merge în aceste două țări după ce guvernul va permite din nou călătoriile internaționale.

- Advertisement -

Regiunea portugheză Algarve, în special, este o destinație populară pentru turiștii din Marea Britanie, cu aproximativ 1,2 milioane de vizitatori anual în anii anteriori COVID.


După vineri, oricine vine din aceste două țări va trebui să se autoizoleze timp de zece zile la sosirea în Marea Britanie acasă și să ia testele COVID-19 acasă.

Interzicerea zborului și a transportului maritim din Portugalia (inclusiv Madeira și Azore) este, de asemenea, eliminată. 

Guvernul spune că acest lucru vine după ce „dovezile care arată riscul de a importa o variantă noua din aceste destinații s-a redus”.

Portugalia a adoptat măsuri pentru a atenua riscul legat de legăturile sale cu țările în care variantele au devenit o preocupare și acum are supraveghere genomică”.

Între timp, Etiopia, Oman, Somalia și Qatar sunt adăugate vineri la lista roșie.

Oricine nu este cetățean britanic sau irlandez sau nu are drepturi de ședere (inclusiv deținătorii de vize pe termen lung), care a plecat sau a tranzitat prin aceste țări în ultimele 10 zile, i se va refuza intrarea în Anglia

Avioanele comerciale și private care călătoresc în Marea Britanie din Oman, Etiopia și Qatar vor fi, de asemenea, interzise de vineri, ceea ce guvernul spune că este „pentru a reduce riscul de a importa variante noi”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: