9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Angela Merkel a avertizat guvernul britanic că va plăti ‘un preţ’ dacă va limita libertatea de circulaţie

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat miercuri guvernul britanic că va plăti ‘un preţ’ dacă va limita libertatea de circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene după Brexit, transmite Reuters.

Dacă guvernul britanic spune că libertatea de circulaţie a persoanelor nu mai este valabilă, aceasta va avea un preţ‘, a declarat dna Merkel la Berlin, cu prilejul unei întruniri a sindicatelor din ţările grupului G20.

Aceasta nu înseamnă răutate, dar‘, a explicat ea, ‘nu mă pot aştepta la toate părţile bune şi apoi să spun: ‘Introducem o limită de 100.000 până la 200.000 de cetăţeni UE, nu mai mult, sau doar cercetători, dar, vă rog, nimeni altcineva’. Acest lucru nu va funcţiona‘.

- Advertisement -

Într-un astfel de scenariu, a indicat şefa guvernului german, statele rămase în Uniunea Europeană vor trebui să se gândească la ce măsuri compensatorii să instituie.

Potrivit dnei Merkel, Uniunea Europeană va face tot posibilul pentru a avea relaţii prieteneşti cu Marea Britanie, însă acestea vor depinde în mod esenţial de Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: