1.3 C
London
Monday, January 25, 2021

Angajații unei școli din Anglia, testați pozitiv

- Advertisement -

Șapte angajați ai unei școli din Anglia au fost depistați pozitiv la coronavirus chiar în ziua în care mii de elevi se întorceau la ore.

Școala primară Arboretum, din Derby, a fost închisă în urma testării personalului, iar cei șapte depistați pozitiv, care au simptome ușoare, acum se recuperează acasă, scrie Daily Mail.

- Advertisement -

Școala a fost deschisă pe tot parcursul restricțiilor pentru copiii de la școlile locale și cei ai lucrătorilor esențiali.

Acum, instituția va rămâne închisă timp de o săptămână pentru o curățare profundă, înainte de a se redeschide săptămâna viitoare.

Până la două milioane de elevi trebuiau să se întoarcă ieri, 1 iunie, la cursuri, deși se pare că până la jumătate de milion nu au făcut-o.

Unii au fost trimiși acasă din cauză că directorii „nu erau pregătiți” pentru ei, în timp ce aproximativ jumătate dintre părinți au ales să-și țină copiii acasă din cauza fricii de infectare cu coronavirus.

Un purtător de cuvânt al Consiliului municipal din Derby a declarat: „Școala se va redeschide luni, 8 iunie, și toți acei adulți care ar fi putut intra în contact cu personalul afectat au fost informați.”

Mi-am dat seama că ceva nu este în neregulă, deoarece azi dimineață nu existau mașini în parcare și școala era închisă”, a declarat un localnic.

Cel puțin 54 de consilii din Anglia au fost de partea sindicatelor didactice, care au susținut că nu este încă sigur pentru profesori să se întoarcă la școli pe fondul pandemiei de coronavirus.

Consiliile fie au decis ca școlile să nu se redeschidă, fie au lăsat decizia la latitudinea directorilor.

Până la 1.500 de școli primare din Anglia se estimează că nu au dat curs planului guvernului de a se deschide pentru copiii din anul 1 și 6 de la 1 iunie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news