4.7 C
London
Tuesday, January 18, 2022
4.7 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Analiştii economici din Marea Britanie: șomaj dur în cazul în care nu se reduc taxele şi impozitele

The Thelegraph a realizat o analiză economică destul de elocventă, potrivit căreia se acreditează ideea că peste 800.000 de locuri de muncă din industria de retail, vor putea să dispară în cazul în care guvernanţii nu vor găsi o soluţie pentru actualul sistem de taxe şi impozite, al cărui cadru legal expiră la finele anului 2017.

Marasmul economic poate deveni o realitate dură pentru economia britanică, deoarece în actualul context economic se înscriu peste 80.000 de magazine, care sunt sufocate de taxele si impozitele reglementate cu mulţi ani în urmă. Tabloidul britanic preconizeză iminenţa unui cataclism al politicii de închiriere din cadrul lanțurilor mari de magazine, care funcționează încă după un sistem învechit de taxe şi impozite ale industriei de retail.

Disponibilizări în masă, disfuncţionalităţi grave în sistemul angajatorilor şi decavarea a sute de firme, sunt elementele care alcătuiesc un scenariul economic dureros în Anglia. Lipsa negocierii unui cadrul legal, flexibil, ar conduce la disponibilizări care ar afecta alte zeci de mii de angajaţi şi firme din cadrul industriei de retail. Totodată, ar destabiliza întreaga piaţă de muncă existentă în Marea Britanie.

- Advertisement -

În cazul în care British Consortium nu va obtine sprijinul guvernului britanic, aproape 9.000 de magazine vor fi desfiinţate, ceea ce ce ar conduce la dispariția a zece locuri de muncă din fiecare magazin. Cancelarul George Osburne a asigurat patronii si retailerii că va încerca să cuprindă în bugetul pe 2016 sume necesare flexibilizării taxelor şi impozitelor. Guvernul englez va trebui să demareze, totodată, cu ajutorul Trezoreriei, o analiză care să impună taxe acceptabile în raport cu vânzările şi cu profitul firmelor mici şi mijlocii.

Marea Britanie se confruntă cu o explozie a imigranţilor, care va conduce la o creștere a populaţiei active cu peste 3.000.000 de persoane în următorii ani. Sistemul economic britanic nu mai face faţă cerinţelor economice actuale. În lipsa unui cadru legislativ coerent, sustenabilitatea locurilor muncă actuale, va deveni o problemă a tuturor angajaţilor de pe teritoriul Regatului Unit. Scenariile sunt deocamdată pesimiste.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: