4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

An crucial pentru UE, Uniunea Europeană se întreaptă spre dizolvare (video)

Agenția americană privată de informații Stratfor și-a făcut publice previziunile pentru 2017. Potrivit Strafor, acest an va fi unul crucial pentru Uniunea Europeană unde alegerile din Franța și Germania vor avea potențialul de a reconfigura peisajul economic de pe continent.

Potrivit analiștilor de la Stratfor,  2017 va fi un an crucial pentru Uniunea Europeană. Anul acesta sunt programate alegeri atât în Germania cât și în Franța, doi dintre pilonii UE, iar în Italia există de asemenea șansa unor anticipate care ar putea determina soarta zonei euro. Cei de la Stratfor sunt convinși că, până la urmă, Uniunea Europeană va sfârși prin a se dizolva, indiferent dacă alegerile sunt câștigate de moderați sau de extremiști. Potrivit analiștilor, Europa se va împărți în blocuri regionale, o oportunitate pentru Rusia de a-și crește zonele de influență.

O putere mai mare pentru Rusia

Puterea Rusiei va fi sporită și de faptul că administrația Trump dorește o altfel de relație cu Moscova. Lucrurile se vor complica la nivel internațional după instalarea noului președinte al SUA care se va focaliza pe creșterea economică din propria țară și are alte viziuni despre securitatea internațională, inclusiv despre rolul Americii în NATO și ce înseamnă securitatea colectivă, notează Agenția americană.

China se pregătește de Congres

- Advertisement -

Și China trece prin momente dificile care vor afecta economia globală, cu o încetinire a creșterii economice, o mai mare atenție acordată sectorului national de producție în fața importurilor și un lider care se pregătește să își consolideze puterea în fața celui de-al 19 Congres al Partidului, mai notează analiștii Stratfor. Al Qaeda redevine o amenințare Schimbări vor avea loc și în zona Orientului Mijlociu, spun analiștii de la Stratfor. Rusia va juca un rol-cheie mai ales având în vedere tensiunile dintre Turcia și Iran, ambele țări având în schimb relații bune cu Moscova.

În ceea ce privește piața economică, în 2017 inflația va juca un rol-cheie în statele dezvoltate obligând băncile naționale să ia măsuri fiscale, un lucru care se va întâmpla și în America unde dolarul este așteptat să își consolideze puterea afectând țări precum Venezuela, Turcia, Nigeria, Egipt și Brazilia. Un dolar puternic va pune presiune și pe yuan, iar China este de așteptat să impună un control mai mare asupra capitalului național.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: