11.1 C
London
Saturday, November 13, 2021
11.1 C
London
Saturday, November 13, 2021

Amendă de 200 de lire pentru cei care părăsesc locuința fără motiv

Persoanele care își părăsesc casele fără o „scuză rezonabilă” pot fi acum amendate cu 200 de lire sterline, în urma restricțiilor celui de-al doilea lockdown.

Amenda se va dubla pentru fiecare încălcare a normelor până la maximum 6.400 GBP și ar putea duce la o condamnare penală dacă persoana refuză să plătească.

- Advertisement -

Fac excepții de la regulile impuse de autorități munca atunci când nu poate fi desfășurată de acasă, exercițiile fizice, căutarea de asistență medicală și cumpărarea de alimente.

Plecarea în vacanță și întâlnirea persoanelor care nu fac parte din aceiași gospodărie se numără printre încălcările care ți-ar putea aduce o amendă usturătoare.

Există însă și o serie excepții acceptate de autorități care ar putea face viața mai suportabilă – de la comandarea băuturilor alcoolice în sistem takeaway, până la înotul în aer liber.

Oficialii guvernamentali încearcă să-i facă pe oameni să se conformeze într-o încercare disperată de a reduce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Se estimează că până de Crăciun și-ar putea pierde viața în jur de 4.000 de persoane pe zi, dar sunt și alte voci care spun că graficele folosite „ar putea fi greșite”.

Organizatorii de adunări mari s-ar putea alege cu o amendă de 10.000 GBP, avertizează autoritățile. Totodată, amenda inițială de 200 GBP pentru persoanele fizice ar putea fi redusă la 100 GBP dacă este plătită în termen de 14 zile.

Autoritățile mai anunță că protestele de orice fel sunt interzise – dar acest lucru nu a descurajat sute de oameni care au participat la „Marșul de mască” din Londra.

Studenții furioși din Manchester au dărâmat, de asemenea, gardurile montate „fără avertisment” în prima noapte a blocării, după ce au descris cum se simțeau „prizonieri.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: