2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Ambasadorul roman Ion Jinga, a comentat afirmatiile lui Nigel Farage

Ambasadorul roman in Marea Britanie condamna rasismul: liderul partidului nationalist UKIP, care a spus ca ar fi ingrijorat daca un grup de romani s-ar muta langa locuinta lui.

“Stiu ca multi britanici au fost socati de aceste remarci scandaloase, pentru ca este greu sa crezi ca in secolul al XXI-lea, in Londa, o metropola unde peste 100 de nationalitati traiesc in armonie, cineva ar putea exprima un astfel de credo politic”, a scris Ion Jinga pe blogul sau de pe Huffington Post.

Nigel Farage UKIP a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români

- Advertisement -

Ambasadorul roman a sustinut ca declaratiile lui Farage au fost condamnate de clasa politica britanica, precum si de presa. Dupa ce a fost acuzat in nenumarate randuri de rasism, liderul britanic s-a scuzat spunand ca era obosit cand a facut afirmatiile despre romani, insa la cateva ore a revenit cu un material publicat in The Telegraph, in care asocia romanii cu infractiunile, a subliniat Ion Jinga.

[pull_quote_center]In ultimele 17 luni, o atitudine rasista a afectat viata si reputatia a mii de romani din Regatul Unit. Publicul britanic a fost speriat in continuu in legatura cu prezenta romanilor, care, in marea lor majoritate, sunt oameni muncitori si cinstiti, isi platesc taxele si contribuie la dezvoltarea acestei tari.Cu tot respectul pentru compatriotii mei si pentru poporul britanic, este timpul ca aceasta campanie dezgustatoare sa se opreasca[/pull_quote_center]

Datele prezentate de liderul britanic, infirmate de Politie

In scrisoare deschisa a lui Nigel Farange se preciza, printre altele, ca 92% dintre furturile din bancomate sau de pe carduri din Londa sunt comise de romani. Politia din Londra a negat vehement aceste cifre, sustinand ca induc populatia in eroare si nu sunt sustinute de statisticile oficiale, a mai mentionat Jinga.

Ambasadorul roman a vorbit apoi despre reusitele conationalilor sai din Marea Britanie, printre care si despre cei 300 de studenti de la Universitatea din Manchester, extrem de laudati de profesorii de acolo.

Nigel Farage se scuză pentru comentariile jignitoare la adresa românilor

Ion Jinga isi incheie editorialul cu un Post Scriptum, menit sa il determine pe Farage sa se mai gandeasca la afirmatiile sale: [pull_quote_center]Luni am primit o veste excelenta: echipa feminina de gimnastica a Romaniei a castigat noua medalii la Campionatul European de la Sofia; elevii romani au castigat sapte medalii la Olimpiada Internationala de Chimie din Rusia si o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Filosofie din Vilnius. Cine ar vrea sa fie vecinii lor?[/pull_quote_center]

Un dentist roman din Marea Britanie il infrunta pe Nigel Farage

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: