10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Ambasadorul Paul Brummell îi laudă pe jurnaliştii englezi.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a participat joi, 19 februarie, la inaugurarea unul laborator de ştiinţe la Transylvania College.

Transylvania College o şcoală internaţională atestată Cambridge, prilej cu care oficialul a afirmat, întrebat de jurnalişti, că nu a văzut documentarul ziariştilor britanici englezi de la Channel 4 în care românii se „bucură“, din nou, de o imagine negativă.

- Advertisement -

Invitat de conducerea şcolii internaţionale Transylvania College, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a venit la Cluj, la inaugurarea unui laborator de ştiinţe ca-n afară. Oficialul britanic a afirmat că nu a văzut documentarul jurnaliştilor de la postul Channel 4, potrivit citynews.ro.

Acesta a mai declarat, în limba română, că rolul său nu este să critice presa din Marea Britanie: „Avem o presă absolut independentă şi cred că este un lucru bun“.

Conform Tratatul de la Lisabona, mai susţine oficialul britanic, românii au dreptul să muncească, să locuiască şi să viziteze oricând Marea Britanie.

[pull_quote_center]Românii fac acest lucru şi sunt bine veniţi. Mulţi români au dezvoltat cariere de succes în Marea Britanie, cum ar fi balerina Alina Cojocaru sau actriţa Anamaria Marinca. Bineînţeles, nu vrem ca românii care vin în Marea Britanie să devină oameni fără adăpost, să trăiască pe străzile Londrei. (…)  Fiecare comunitate are o minoritate care comite infracţiuni. Vedem şi români care dorm pe străzile Londrei şi aceasta nu este o imagine foarte bună. Românii trebuie să fie pregătiţi când merg în Marea Britanie[/pull_quote_center] , a declarat ambasadorul.

Fiecare infracţiune comisă de un român în Marea Britanie a fost pusă, în 2014, pe primele pagini ale ziarelor, aproape de fiecare dată cu sugestia că toţi românii sunt infractori.

Sute de mii de români se pregăteau să „invadeze” Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014, când restricţiile de pe piaţa muncii urmau să fie eliminate. Iar titlurile ne-au numit, pe rând, roiuri de insecte, paraziţi, profitori, hoţi şi infractori.

[pull_quote_center]Au creat în mod deliberat o confuzie între români şi romi. Aşa că toate tabloidele transmit că «Români egal romi egal infracţionalitate». Este jignitor  pentru romi, care sunt un grup etnic mândru, care trebuie să fie înţeles şi căruia trebuie să i se dea o şansă să se integreze. Nu poţi anihila complet o etnicitate prin a spune că toţi dintre ei comit infracţiuni. Nu-i aşa. Am cunoscut mulţi care nu o fac[/pull_quote_center] , spune Flavia Kenyon.

Acum singurul avocat pledant de origine română din Marea Britanie, care apără numeroşi români acuzaţi de infracţiuni în Marea Britanie.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: