15.6 C
London
Wednesday, October 20, 2021
15.6 C
London
Wednesday, October 20, 2021

Ambasadorul Marii Britanii prezintă în detaliu cum sunt gătite sarmalele româneşti (video)

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, prezintă în detaliu cum sunt gătite sarmalele româneşti, într-un filmuleţ publicat marţi pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, marchează ziua de naştere a Reginei Elisabeta a II-a prin prepararea de sarmale” – este mesajul ce însoţeşte înregistrarea video a diplomatului, care prezintă fiecare etapă a pregătirii acestui fel de mâncare, potrivit agerpres.ro.

- Advertisement -

Noble explică faptul că iniţiativa este răspunsul său la provocarea ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

Azi o să gătesc pentru dumneavoastră preparatul meu românesc preferat. Este un fel de mâncare pe care l-am descoperit când am venit în România comunistă, în 1983. Atunci nu se găsea în multe locuri. Acum, în Transilvania, în restul ţării, găsiţi acest preparat în orice restaurant. Este foarte popular“, spune Noble înainte de a începe să gătească.

În momentul în care trebuie să pună sarmalele în cuptor, ambasadorul îi pregăteşte pe curioşi pentru cât de bune vor fi acestea şi glumeşte cu publicul britanic.

La final, vom avea ceva atât de delicios, încât veţi presupune că a fost inventat în Yorkshire. Atât de bun este“, afirmă el.

Atunci când oala este scoasă din cuptor, diplomatul adaugă şi câteva sugestii de servire – cu smântână, cu mămăligă, vin românesc sau bere.

În perioada comunismului, cu greu găseai smântână. Acum este peste tot“, îşi aminteşte el.

Demersul diplomatului vine în ajunul unei importante celebrări britanice anuale. A doua zi de sâmbătă a lunii iunie este sărbătorită, în Marea Britanie, ca Zi Oficială de Naştere a Majestăţii Sale Regina.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: