11.7 C
London
Tuesday, November 30, 2021
11.7 C
London
Tuesday, November 30, 2021

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, îi promovează pe românii de succes

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, şi-a asumat o misiune în plus. Îi promovează pe românii care au succes la el în ţară şi le scrie personal poveştile pe blogul de care se ocupă.

Adrian Pascu-Tulbure: Este speech writer la Ministerul Finanțelor din Marea Britanie. Scrie discursurile miniștrilor. Asta înseamnă că dincolo de fluență și cursivitatea în limba engleză, are stil, si este la curent cu toate nuanțele limbii.

[pull_quote_center]Devine din ce în ce mai ușor, dar la început e extrem de greu, pentru că nu numai că trebuie să scrii ce vrea ministrul, trebuie să și suni ca ministrul. Când ai cinci miniștri, și miniștrii se schimbă relativ des, devine un challenge, să spunem. Dar pe de altă parte e o provocare intelectuală care înseamnă că fiecare zi e diferită, și fiecare zi își are interesul.[/pull_quote_center]

- Advertisement -

De multe ori îmi place să glumesc că odată ce un imigrant are un pic de succes, nu mai este un imigrant, este un émigré. Cred că marea majoritate a celor care se mută dintr-o țară în alta, o fac pentru motive absolut extraordinare, și dacă ai „the get up and go“, „the drive“, cum s-ar spune, să schimbi țara, de obicei ai drive-ul să devii un mare succes, și cred că sunt mulți britanici care apreciază asta, din păcate nu toți. Poate cei dintr-o anumită, ezit să spun pătură, dar cei care n-au avut enorm de mult succes în viață, îi văd pe alții care vin din Est, care sunt mai harnici, au poate valori un pic mai tradiționale, adică educația, familia, și au poate mai mult succes, și bineînțeles, e un pic de invidie acolo.

Emi Gal era considerat un copil-minune al domeniului online. Compania pe care a creat-o şi de care se ocupă este printre cele mai apreciate din lume. Chiar dacă a fost comparat cu Mark Zuckerberg, Emi rămâne cu picioarele pe pământ şi recunoaşte că mai are de muncit până va atinge acel nivel.

[pull_quote_center]Aveam impresia că pentru a fi antreprenor e ușor și că o să devin milionar peste noapte și că totul o să fie excelent. Dar ce-am constatat e că dacă vrei să construiești ceva care să fie folosit de multe companii și mulți oameni e foarte foarte greu. Îmi place, n-aș putea să mă plâng, însă cred că a fi antreprenor are părți foarte bune, dar e și foarte greu.[/pull_quote_center]

Eu personal nu cred că m-aș întoarce în România. Consider că pot avea mai mult impact asupra României dacă sunt afară. De exemplu, Brainient, pentru că am crescut atât de mult ne permitem să angajăm câțiva zeci de oameni în București, și să plătim salarii și să încercăm să construim o comunitate în zona de tehnologie aici.

Dacă am fi rămas în țară nu știu dacă ne-am fi permis să facem toate investițiile astea. Și pe lângă asta, observând foarte multe lucruri afară, pot face recomandări pentru oamenii de aici și pot investi în proiecte interesante care să contribuie la creșterea țării din toate punctele de vedere.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: