12.8 C
London
Monday, June 20, 2022
12.8 C
London
Monday, June 20, 2022

Ambasadorul chinez la Londra avertizează Uniunea Europeană să nu se amestece în afacerile interne

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a declarat că cei care consideră China drept un stat ostil se înşeală şi a avertizat ţările din Uniunea Europeană să nu se amestece în afacerile interne ale Chinei în Hong Kong, potrivit Reuters.

Cei care văd China ca un rival sistematic sau ca un stat potenţial ostil se înşeală – au ales ţinta greşită şi se îndreaptă într-o direcţie greşită”, a declarat ambasadorul Liu Xiaoming într-o alocuţiune rostită la Centrul pentru Reforma Europeană din Londra (Centre for European Reform).

- Advertisement -

China nu a intervenit niciodată în afacerile interne ale altor ţări şi noi ne opunem cu fermitate ingerinţelor în afacerile interne ale Chinei din partea oricărei alte ţări“, a declarat el, susţinând că legea privind securitatea naţională a fost “primită cu căldură de rezidenţii din Hong Kong“.

El a declarat că unii politicieni europeni au făcut comentarii “iresponsabile” cu privire la această lege.

“Opriţi interferenţa în afacerile Hong Kong”, a exclamat el.

Uniunea Europeană a avertizat că aplicarea legii privind securitatea impusă de Beijing în fosta colonie britanică va avea ”un impact” asupra relaţiilor sale cu China, a anunţat luni şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: