3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Ambasadorul chinez la Londra a ameninţat Marea Britanie

Ambasadorul chinez la Londra a ameninţat azi Marea Britanie, într-un limbaj deloc diplomatic, că nu are niciun viitor dacă se decuplează de statul comunist, conform Reuters.

Este greu de imaginat o “Britanie Globală’ care ocoleşte sau exclude China. Decuplarea de China înseamnă decuplarea de oportunităţi, decuplarea de la creşterea economică şi decuplarea de viitor“, a declarat presei ambasadorul Liu Xiaoming.

- Advertisement -

El a adăugat Regatul Unit că “va plăti” dacă vrea să trateze China ca pe un stat ostil.

Relaţia dintre Regatul Unit şi China s-a deteriorat în ultimele luni după ce autorităţile de la Londra au criticat Beijingul pentru impunerea noii legi a securităţii naţionale în Hong Kong, o fost colonie britanică, şi şi-au luat angajamentul de a susţine protestatarii şi activiştii pro-democraţie care vor să părăsească ţara.

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie nu-i va abandona pe cetăţenii din Hong Kong, afirmând că aproape 3 milioane de locuitori ai oraşului ar putea primi cetăţenie britanică.

Guvernul britanic a anunţat, acum două săptămâni, că va exclude gigantul chinez al echipamentelor telecom Huawei din reţeaua sa 5G din cauza unui risc pentru securitatea Regatului.

De asemenea, pe 20 iulie, Regatul Unit a anunţat că va suspenda acordul de extrădare cu Hong Kong-ul ca urmare a impunerii noii legi a securităţii naţionale asupra fostei sale colonii de către autorităţile de la Beijing.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: