3.3 C
London
Monday, January 18, 2021

Ambasadorul britanic: ”Autoritățile vor lua măsuri radicale” după atacurile xenofobe asupra magazinelor românești (video)

- Advertisement -

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a declarat joi că regretă atacurile xenofobe asupra firmelor românești de la Londra și a asigurat că autoritățile vor lua măsuri radicale în acest sens.

Regret nespus comportamentul conaționalilor mei de la Londra, care au lansat săptămâna aceasta atacuri xenofobe asupra a două companii românești din capitala britanică.

- Advertisement -

Acest tip de comportament nu este tolerat și vă asigur că autoritățile vor lua măsuri radicale pentru a stopa manifestările de acest gen. Cele două cazuri sunt deja în atenția Ministerului britanic de Interne”, a declarat Andrew Noble, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ambasadei Marii Britanii la București.”

Românii din Marea Britanie sunt colegii, vecinii și prietenii noștri.

Au fost așa înainte de ieșirea Marii Britanii din UE și rămân așa și după ieșirea Marii Britanii.

Respectarea drepturilor cetățenilor UE în Marea Britanie, inclusiv cele ale românilor, a fost și este în continuare prioritatea guvernului britanic”, a mai spus Noble.

Tocmai m-am întors dintr-o scurtă vizită în Marea Britanie unde mi s-a confirmat aprecierea societății britanice pentru comunitatea de peste 500.000 de români de acolo.

Am realizat odată în plus cât de valoroasă este contribuția acestora la dezvoltarea economiei și la îmbogățirea și diversificarea societății britanice”, a adăugat ambasadorul britanic.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news