13.9 C
London
Saturday, January 1, 2022
13.9 C
London
Saturday, January 1, 2022

Ambasada României în Londra trebuie să achite amenzi de 1,3 milioane de lire

[quote_box_center]Ambasada României în Marea Britanie e bună de plată către bugetul Londrei: peste un 1,3 milioane de lire sterline. Suma reprezintă amenzi pentru neplata taxei de intrare a maşinilor sale în zona centrală a capitalei britanice sau a taxei de aglomeraţie.[/quote_box_center]

Singura consolare: reprezentanţa diplomatică românească nu e nici pe departe singura restantă. Recordul, din acest punct de vedere îl deţine ambasada Statelor Unite, care ar trebui să plătească nu mai puţin de 8 milioane de lire sterline.

- Advertisement -

Din 2003, în zona centrală a Londrei, accesul autovehiculelor în zilele lucrătoare, între orele 7.00 şi 18.00, este permis pe baza “taxei de aglomeraţie” care se plăteşte electronic. Aceasta se ridică la 11,5 lire sterline pe zi, dar se pot face şi abonamente pe săptămână, pe lună sau pe an.

Ambasadele din Londra nu s-au înghesuit să achite această taxă de aglomeraţie şi au adunat în cei 11 ani de când a fost introdusă ea, o datorie totală de peste 75 de milioane de lire sterline.

România a adunat 11.500 de amenzi, care înseamnă 1,3 milioane de lire sterline.

[pull_quote_center]Din datele autorităţilor londoneze, o treime dintre ambasadele din capitala britanică nu au plătit niciodată taxa de aglomeraţie. Drept urmare, regia de transport public din Londra a promis că, dacă va fi necesar, va merge până la Curtea Internaţională de Justiţie pentru ca reprezentanţele diplomatice să-şi plătească datoriile.[/pull_quote_center]

Informaţiile aparţin Regiei de transport public din Londra şi au fost prezentate de Mark Simmonds, subsecretar de stat pentru afaceri externe.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: