11.9 C
London
Friday, November 12, 2021
11.9 C
London
Friday, November 12, 2021

Alţi doi români arestaţi pentru fraudă cu carduri în Marea Britanie

Doi români, Ioan Flore şi Florin Ardel, au fost condamnaţi în Marea Britanie la un total de şase ani de închisoare, pentru fraudă cu carduri printr-o nouă metodă, descrisă amănunţit de Daily Mail.

Astfel, cei doi, alături de alţi membri ai bandei din care făceau parte, instalau în bancomate un device care conţinea o cameră în miniatură, un circuit şi o baterie mică, totul pentru a înregistra codul PIN tastat de posesorii de carduri.

- Advertisement -

anunturiuk.com o-cameră-în-miniatură,-un-circuit-şi-o-baterie-mică

Apoi, cu ajutorul unui alt device, cardul era fie blocat în bancomat, fie clonat, răufăcătorii obţinând toate datele necesare pentru a intra în contul clienţilor şi a le fura banii.

Daily Mail scrie că folosirea acestor dispozitive de către hoţii de carduri a dus la creşterea acestei ”industrii” cu 3% în ultimul an, în Marea Britanie. Astfel, fraudele cu carduri furate sau pierdute au provocat pierderi de 29,2 milioane de lire sterline în 2014, iar cele cu carduri clonate – de 24,2 milioane de lire sterline.

Înainte de a-i trimite după gratii pe Flore şi Ardel, poliţiştii au confiscat 5.000 de carduri clonate, echipamente de clonare şi carcase false, stabilind că valoarea cumulată a sumelor extrase de pe cardurile furate de cei doi era de 2 milioane de lire sterline.

Pentru a evita astfel de fraude, Daily Mail îi sfătuieşte pe oameni să nu folosească bancomatul dacă observă ceva suspicios şi, dacă se simt urmăriţi, să nu facă nicio tranzacţie, ci să caute alt bancomat. În plus, dacă le rămâne cardul blocat în bancomat, oamenii trebuie să sune la poliţie cât încât se află la faţa locului, pentru a evita furtul cardului.

[pull_quote_center]De asemenea, mâna care tastează PIN-ul trebuie acoperită cu cealaltă, iar, odată completată tranzacţia, banii şi cardul trebuie puşi la loc sigur, înainte de a pleca din faţa bancomatului.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: