3.1 C
London
Sunday, November 28, 2021
3.1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Alte doua zile de greva generala la metroul din Londra la sfarsitul acestei luni

Personalul metroului londonez (London Underground) a anuntat doua noi greve de 24 de ore, la sfarsitul acestei luni, care vor afecta si mai mult navetistii, afectati deja de protestele grevistilor fata de unele planuri de introducere a serviciului de noapte.

Sindicatul Transporturilor feroviare si maritime (RMT) a anuntat marti greve de 24 de ore, incepand de la ora locala 21:00 (23.00, ora Romaniei), pe 25 si 27 august, relateaza AFP.

Pentru detalii consultați pagina oficială RMT – uniunea care reprezintă majoritatea lucrătorilor din sistemul de transport britanic.

- Advertisement -

Milioane de londonezi au fost nevoiti sa mearga pe jos, cu bicicleta sau cu autobuze aglomerate la si de la serviciu joi, dupa ce personalul de la metrou a participat la cea de a doua greva de o zi in decurs de o luna, in semn de protest fata de introducerea serviciului pe timp de noapte in weekenduri.

Patru sindicate sunt blocate intr-un conflict cu patronatul, ce dureaza de cateva luni, dupa ce primarul Londrei, Boris Johnson, a anuntat ca intentioneaza sa introduca serviciul de 24 de ore la metrou vinerea si sambata, incepand din 12 septembrie.

Aproximativ 4 milioane de persoane folosesc zilnic metroul dn Londra, care supraaglomereaza mijloacele de transport in comun de suprafata pe timpul intreruperii activitatii metroului.

Personalul este furios, deoarece revendicarile sale sunt ignorate si respinse atat de catre primarul (Boris Johnson), cat si de catre reprezentantii sai, si pentru ca nu s-a facut nimic substantial nici pana in ziua de azi (marti) in vederea unei solutii negociate

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: