15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Airbus va plăti miliarde de euro pentru a închide mai multe investigații de corupție

Grupul aeronautic Airbus a ajuns la o înțelegere cu autoritățile din SUA, Marea Britanie și Franța în urma căreia va plăti miliarde de euro pentru ca cele trei țări să închidă o serie de investigații, scrie Financial Times.

Înțelegerea vizează acuzații de corupție și mituire, dar și de încălcare a reglementărilor privind traficul de arme. Acordul trebuie aprobat de judecători din toate cele trei țări, plus autoritățile de reglementare din SUA.

- Advertisement -

Amenda ar ajunge la 3 miliarde de euro Grupul aviatic nu a avansat o sumă privind amenda plătită, dar experții se așteaptă ca aceasta să depășească 3 miliarde de euro. Astfel, suma va depăși cu mult înțelegerea de 671 milioane de lire sterline la care a căzut de acord în anul 2017 grupul industrial britanic Rolls-Royce pentru a închide acuzații similare.

Roll-Royce produce turbine și motoare pentru avioane, în vreme ce producătorul auto cu același nume este acum deținut de către nemții de la BMW.

În 2016, compania a descoperit că a există discrepanțe între declarațiile consultanților folosiți cu ocazia anumitor afaceri aviatice. În acel moment a demarat investigația din Marea Britanie.

Parchetul Național Financiar din Franța a deschis o investigație în anul imediat următor, urmat de Departamentul Justiției din SUA în 2018.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: