22.3 C
London
Saturday, July 24, 2021
22.3 C
London
Saturday, July 24, 2021

Airbus avertizează că se va retrage din Marea Britanie

Grupul aeronautic multinaţional Airbus a avertizat, că se va retrage din Marea Britanie în cazul în care Guvernul de la Londra părăseşte piaţa unică europeană şi uniunea vamală fără un acord de tranziţie după ieşirea din Uniunea Europeană.

Conducerea companiei Airbus a elaborat un raport de evaluare a riscurilor ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).

Potrivit evaluării, ieşirea Marii Britanii din piaţa comunitară şi din uniunea vamală europeană fără un acord de tranziţie ar genera “perturbări grave şi întreruperi ale producţiei din Marea Britanie“.

- Advertisement -

Acest scenariu ar forţa Airbus să reanalizeze situaţia investiţiilor în Marea Britanie şi prezenţa pe termen lung în această ţară“, precizează compania aeronautică, subliniind, potrivit BBC, că avertismentul nu este parte a unui “proiect al temerilor“, ci “apariţia unei noi realităţi“.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană în martie 2019.

Guvernul de la Londra negociază rămânerea parţială, prin parteneriate speciale, în piaţa unică europeană şi în uniunea vamală, post-Brexit, dar liderii UE vor condiţiona acest lucru de contribuţii britanice la bugetul comunitar şi de acceptarea liberei circulaţii a persoanelor, mărfurilor, capitalului şi serviciilor.

Grupul aeronautic european Airbus are aproximativ 14.000 de angajaţi şi 25 de unităţi de producţie în Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: