1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Aeroportul Gatwick a fost închis din cauza unei drone

Aeroportul Gatwick din Londra , care a fost închis de două ori, deoarece o dronă zbura prea aproape, relatează BBC News.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Gatwick a declarat că pista a fost închisă de două ori, duminică seara, după ce drona a fost văzută în apropiere. Decizia a dus la închidere pistei, dar și la devierea a cinci zboruri.

Operaţiunile pe pistă la Gatwick a fost suspendată între orele 18.10 şi 18.19 şi de la 18.36 la 18.41, ceea ce a dus la un număr mic de ocoluri şi devieri. Operaţiunile au fost reluate şi poliţia continuă să ancheteze”, a afirmat oficialul.

Compania Easyjet a anunţat că patru dintre cursele sale au fost deviate, în timp ce British Airways a precizat că unul dintre avioanele sale care urma să aterizeze pe Gatwick a fost trimis la Bournemouth.

- Advertisement -

În noiembrie 2016, Guvernul britanic a revizuit codul de operare a dronelor. Potrivit acestor reglementări, cei care deţine drone nu au voie să le folosească în apropiere de aeroporturi şi aerodromuri, nu pot să le opereze la mai mult de 120 de metri înălţime şi trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin 50 de metri de oameni şi niciodată nu trebuie să se apropie de avioane.

Directorul Asociației Internaționale de Transport Aerian a avertizat recent că dronele civile constituie tot mai mult “o amenințare reală și în creștere” pentru securitatea avioanelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: