18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Activitștii nu accepta construirea mega centrului de detenție de pe Heathrow

Guvernul a dezvăluit anul trecut planurile de a extinde aeroportul, extindere ce include construirea unui centru de reținere cu o capacitate de peste 1000 de paturi, care să poată înlocui Harmondsworth și Colnbrook.

Activiștii spun că acesta ar fi cel mai mare centru din Europa.

Cele două centre existente în Hunslow, vestul londrei, vor fi demolate pentru a face loc mult criticatei a treia pista a aeroportului.

- Advertisement -

Patru posibile locații de relocare au fost identificate de către Ministerul de Interne și Heathrow AirPort LTD, toate fiind in zone cu vegetație.

Membrii ai grupului de campanie End Heathrow Immigration Detention (Opriți Detenția Imigranților de pe Heathrow) speră că planurile pot prezenta o oportunitate de a elimina complet centrele din apropierea aeroportului.

Conform activiștilor nicio ființă umană nu ar trebui să fie supusă inumanității și mizeriei unui centru de dentenție.

Există 10 centre pentru imigranți in Marea Britanie, ținând împreună câte 2-3000 de imigranți reținuți.În aproape jumătate din cazuri imigranții sunt închiși în celulele lor în condiții asemănătoare celor din închisori înainte să fie deportați.

Cu scopul de a obține cât mai mult sprijin împotriva noului centru, membrii EHID au organizat o întâlnire la St Mary’s Church Hall în  Hatton Road, Bedfont, la ora 7pm, vineri, 28 Februarie.

Printre cei care vor ține discursuri sunt și un fost deținut și militanți împotriva reținerii persoanelor nevinovate în astfel de centre.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: