10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Achiziții militare planificate de Marea Britanie pentru lupta contra terorismului

Marea Britanie va aloca fonduri suplimentare de 12 miliarde de lire sterline pentru capacităţi militare, în scopul intensificării operaţiunilor împotriva organizaţiilor teroriste, a declarat luni premierul David Cameron, informează mediafax.

După această majorare, bugetul Apărării Marii Britanii va ajunge până la nivelul de 178 de miliarde de lire pe următorii cinci ani.

Suplimentarea bugetului va permite achiziţionarea a opt nave militare construite de BAE Systems şi a nouă avioane de recunoaştere de la Boeing.

Criminalii de pe străzile Parisului ne amintesc clar că reţeaua teroristă Stat Islamic nu este o problemă aflată la mii de kilometri, ci o ameninţare directă la adresa securităţii noastre, atât pe plan intern, cât şi extern

- Advertisement -

, a declarat Cameron în Parlament.

În cadrul consolidării măsurilor de securitate, armata britanică va crea, până în anul 2025, două brigăzi militare pentru “atac rapid“, formate din câte 5.000 de militari.

Cameron a precizat că vor fi achiziţionate nouă avioane Boeing P-8 Poseidon, destinate misiunilor de recunoaştere antisubmarin. De asemenea, vor fi cumpărate cel puţin 13 fregate noi, dintre care opt “Type 26“, fabricate de BAE Systems. Guvernul britanic va investi în drone militare şi va accelera achiziţionarea avioanelor de vânătoare F-35 Lightning II, dintre care 24 vor fi plasate pe portavioane britanice înainte de anul 2023, dintr-un total de 138 de aparate.

Prioritatea va fi combaterea terorismului, în principal contracararea reţelei fundamentaliste Stat Islamic“, au explicat surse guvernamentale britanice citate de BBC, precizând că există indicii că organizaţiile teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida încearcă să se doteze cu armament chimic, biologic şi radiologic.

Potrivit serviciilor de spionaj britanice, vor fi luate măsuri suplimentare pentru evitarea atacurilor teroriste asupra avioanelor de pasageri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: