9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

A plecat din Irlanda să cucerească medalii pentru România

E anul 2007 şi o fetiţă intră într-o sală de box din Irlanda. Are 12 ani, dar n-o interesează păpuşile. E furată de pasiunea fratelui mai mare pentru box, abandonează fotbalul după o lună de antrenamente.

A dat Clujul pentru ţinutul Cork, din nordul Irlandei, în drumul familie către un trai mai bun. Impactul e devastator, dar plin de pasiune. “M-a prins din prima. Cred că aveam în genă boxul. Colegii mei de la şcoala din Romania şi-o „furau” tot timpul de la mine când mă luau peste picior”, rememorează Ioana Mera începutul ”poveştii ei de dragoste” cu boxul.

- Advertisement -

Am plecat din Irlanda… de fraieră

Trec doar şase luni, dar fetiţa de 13 ani bate tot în ţinutul County Cork! Şi aşa, se întâmplă minunea! E chemată la lotul naţional al Irlandei în cantonament, la Dublin. Părinţii exultă. Fata lor trecuse de primul pas într-un sport guvernat de bărbaţi, dar primesc un croşeu.

Tată, mamă, eu vreau acasă, vreau la ai mei”, îşi plânge dorul fetiţa minune din sala de box din Mitchelstown. Familia se supune şi aşa Ioana revine la Cluj.

anunturiuk.com A-plecat-din-Irlanda-să-cucerească-medalii-pentru-România-gala-din-cluj
foto: Gala din Cluj Napoca

De ce? ”De fraieră! Trebuia să stau acolo! Dar, na, mi-a trebuit România”, e explozia de sinceritate a Ioanei, care însă devine repede campioană naţională şi câştigătoare a Cupei Romaniei la junioare, la 52 de kilograme. Iar celelalte titluri naţionale, cinci consecutive, vin firesc.

Campioană mondială la 16 ani

Drumul spre supremaţia mondială începe însă cu adevărat în 2011, în Rusia. ”Acolo am devenit campioană europeană la junioare. Dar deja nu a mai fost o surpriză pentru nimeni, nici pentru familie. Luasem cu câteva luni înainte bronzul la mondiale. Deja pregătisem lumea <de ceva tare>”, îşi reaminteşte Ioana. Întinde un zâmbet de fetişcană cu aer spios, dar vocea-i trădeaza încrederea.

Se antrenează de două ori pe zi, iar prima competiţie din 2015 e Gala de la Cluj, din 21 februarie! E prima cărămidă din drumul spre Europenele şi Jocurile Olimpice de la anul. La senioare! Acolo, unde ţinta e aurul, dar şi un pariu personal: victorie contra lui Katye Taylo (de cinci ori Campioană Mondială, de patru ori Campioană Europeană, plus locul 1 la ultima Olimpiadă). Are deja 145 de meciuri la amatori, iar prietenii din sala de box sunt gata să parieze că are în genă sclipirea de ”million dollar baby”.

[pull_quote_center]Pot să zic că îmi place foarte mult stilul lui Roy Jones Jr. şi Mayweather, dar, din nou, doar îmi plac şi mă impresionează plăcut, nu pot să spun că sunt idoli.Mereu am încercat să boxez în stilul meu[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceprosport

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: